Gravidele pot folosi telefonul mobil?

Gravidele pot folosi telefonul mobil?
  calendar_month        
Gravidele care vorbesc la telefonul mobil fac copii cu probleme de comportament, spune un studiu recent.

Potrivit acestui studiu, femeile insarcinate care folosesc telefonul mobil risca sa nasca copii cu personalitati dificile, iar aceste riscuri cresc pana la 50% daca cel mic incepe sa vorbeasca la mobil de la o varsta tanara.

Cercetarile au aratat ca acei copii care au fost expusi la undele telefoanelor mobile pe cand erau in pantecul mamei au riscuri mai mari cu 30% sa sufere tulburari de comportament la varsta de 7 ani. Copiii care folosesc mobile , dar nu sunt expusi acestor aparate in timpul vietii in utero sunt doar cu 20% mai expusi la un comportament anormal.

Studiul, realizat de cercetatorii din California, a descoperit ca 10% dintre copiii expusi la telefoanele mobile in uter aveau mame care vorbeau de minimum 4 ori pe zi la acestea. Aproape jumatate dintre aceste femei aveau telefoanele pornite non-stop, iar o treime dintre copii foloseau deja un telefon mobil pana la varsta de 7 ani.

Cercetatorii spun ca factorii sociali, de exemplu mamele care acorda mai multa atentie telefonului decat copilului, sunt partial de vina pentru problemele comportamentale ale celor mici. Dr. Kheifets, unul dintre cercetatori, spune: "Suntem ingrijorati ca expunerea precoce la telefoanele mobile poate fi riscanta."

Unul dintre consilierii guvernamentali asupra efectelor radiatiilor telefoanelor mobile. Profesorul Lawrie Challis, a declarat ca telefoanele mobile ar trebui sa le fie interzise copiilor cu varste mai mici de 12 ani, desi in realitate jumatate din adolescentii sub 10 ani sunt posesorii unui telefon mobil.

Profesorul David Spiegelhalter, de la Universitatea Cambridge, a fost sceptic cu privire la rezultatele studiului: "Una dintre concluziile acestui studiu a fost ca utilizatorii copii de telefoane mobile prezinta mai multe tulburari de comportament decat ceilalti. Dar este oare plauzibila o legatura de cauzalitate intre cele doua?"

Patricia McKidney, Profesor Emerit de Epidemiologie Pediatrica la Universitatea Leeds, spune ca e dificil de vazut felul in care telefoanele mobile afecteaza copiii nenascuti. Ea spune: "Expunerea la radiatiile radio emise de telefoanele mobile este localizata in mare parte la nivelul capului. Nu exista dovezi care sa sugereze ca sunt afectate si alte parti ale corpului gravidei."

In luna mai a anului 2010, cel mai de anvergura studiu din domeniu spunea ca folosirea telefonului mobil nu pare sa mareasca riscul aparitiei vreunui tip de cancer cerebral. The International Agency for Research on Cancer a analizat datele a peste 10 000 oameni si nu a gasit vreo legatura intre anii de utilizare si riscul de cancer.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Am venit
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right