Nasteri originale: masaje si tehnici de relaxare

Nasteri originale: masaje si tehnici de relaxare
  calendar_month        
Ai vrea sa te inscrii la un curs de pregatire pentru nastere, dar ti-e teama de monotonie? Incearca noile tehnici de pregatire a nasterii: ashiatsu, yoga prenatal, masaj ayurvedic si masaj traditional indian. Pentru a fi o mamica zen!

Naste original cu Shiatsu

Shiatsu este o tehnica de relaxare de origine japoneza. Ea consta in efectuarea de presiuni localizate cu degetele, in anumite zone, pentru a relaxa corpul si spiritul. Aceste puncte de presiune sunt identice cu cele din acupunctura si actioneaza in profunzime asupra corpului.

Shiatsu este perfect pentru viitoarele mame, reducand oboseala si calmand tulburarile emotionale. El deblocheaza tensiunile spatelui, frecvente in cursul sarcinii, mai ales in ultimul trimestru. Restabilind fluxul energetic al corpului, shiatsu ajuta la corectarea micilor dezechilibre legate de sarcina, restabilind armonia.

Naste original cu Yoga prenatala

Yoga prenatala este o adevarata cura de binefaceri pentru viitoarele mamici. Ea ii permite corpului sa se adapteze usor la schimbarile provocate de sarcina. Yoga prenatala favorizeaza supletea, rezistenta corpului, facilitand circulatia sangelui in organism. Exercitiile de respiratie pregatesc spiritul pentru ziua nasterii.

De la 0 la 6 luni de sarcina se pot face intinderi usoare, lucrandu-se mai ales spatele si bazinul. Obiectivul este mentinerea elasticitatii articulatiilor si ajutarea corpului sa treaca prin toate schimbarile fara dureri. In cel de-al treilea trimestru de sarcina, prioritatea ii revine sistemului respirator, miscarilor care vindeca picioarele si intinderilor de spate pentru a lupta contra durerilor lombare.

Naste original cu Masajul ayurvedic

Medicina traditionala indiana, numita Ayurveda, beneficiaza de remedii ancestrale pe subiectul maternitatii. Obiectivul ei este usurarea sarcinii pentru mamica, favorizand dezvoltarea armonioasa a bebelusului.

De la finalul celei de-a treia luni de sarcina, masajul ayurvedic pentru femeile insarcinate se adapteaza nevoilor acestora, orientandu-se asupra picioarelor si spatelui, solicitate de modificarea posturii corpului si cresterea in greutate. Picioarele, fata si mainile sunt si ele masate delicat. Masajul se realizeaza usor, pentru a nu perturba copilul.

Naste original cu Masajul Prasavpurve

Masajul este important in pregatirea pentru nastere, ajutand la relaxarea gravidei. Masajul Prasavpurve este masajul traditional al femeii insarcinate in India, efectuandu-se prin aplicarea de ulei pe tot corpul. El poate fi realizat din cel de-al doilea trimestru de sarcina.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Suflet de... iarna
  • person

    "nu conteaza numarul respiratiilor ci momentele care ti-au smuls o respiratie"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right