Prezenta tatilor in sala de nastere: pro sau contra?

Prezenta tatilor in sala de nastere: pro sau contra?
  calendar_month        
Ce problema intima!

Fiecare cuplu reactioneaza diferit, in functie de propria poveste sau traditii. Reactia unui barbat nu poate fi anticipata, de aceea e bine ca fiecare cuplu sa discute inainte de momentul zero si sa hotarasca ce vor face.

E important ca tatal si mama sa se inteleaga si sa-si respecte dorintele. In niciun caz, tatal nu trebuie sa se simta fortat sau mama abandonata in momentul nasterii.

Cum reactionezi daca partenerul refuza sa asiste la nastere?

Trebuie sa-i intelegi motivele si sa accepti decizia sa. Apoi, trebuie sa gasiti solutii de inlocuire, ca mama sa nu fie deceptionata.

De exemplu, ar putea sa asiste mama, sora, prietena. O femeie incurajata emotional trece mult mai usor peste momentul nasterii.

Cum iti incurajezi partenerul?

Este adevarat ca vederea sangelui si durerea pot impresiona pe oricine. De aceea trebuie sa-l incurajezi.

Spune-i ca nu va trebui sa stea intre picioarele tale cu o lupa, ci undeva la inaltime, langa capul tau. Spune-i ca va putea chiar sa iasa din sala daca nu se va simti bine.De ce conteaza barbatul in sala de nasteri?

O simpla strangere de mana poate insemna mult pentru o femeie cuprinsa de durerile facerii. Prezenta fiintei iubite poate calma durerea.

Barbatul poate face chiar mai mult: el poate sa-ti stropeasca fruntea cu apa, sa-ti faca masaj pentru relaxare sau sa-ti vorbeasca pentru a te incuraja.

Prezenta sau absenta tatalui la nastere are vreo influenta asupra relatiei tata-copil?

Depinde de tata . Fiecare familie se construieste in propriul ritm.

Pentru unii tatici, meseria de parinte incepe odata cu nasterea, pentru altii debuteaza in momentul primei baite, primului suras sau primului biberon.

Recomandari