Sarcina: alege incaltamintea potrivita!

Sarcina: alege incaltamintea potrivita!
  calendar_month        
Daca esti insarcinata, iti este interzisa incaltamintea ce nu lasa piciorul sa se miste natural. Balerini, slapi, cizme Ugg si tocuri trebuie sa dispara din dressingul tau in perioada sarcinii, recomanda Societatea Britanica a Pedichiuristilor Podologi (SCP).

Picioarele sunt mai fragile in timpul sarcinii

SCP isi bazeaza recomandarile pe raspunsurile unui milion de femei interogate la finalul lunii mai, ce indicau faptul ca femeile insarcinate preferau stilul in locul sanatatii . Astfel, 32% dintre ele purtau tocuri inalte, 53% balerini, 66% slapi si 30% cizme Ugg.

Desigur, nu a fost nicio surpriza ca 70% dintre gravide aveau probleme cu picioarele: calcaie inflamate (37%), picioare umflate (45%), dureri de talpi (16%).

Lorraine Jones, pedichiurista si membra a SCP, explica: "Ingrasarea si modificarile hormonale din timpul sarcinii au un impact major asupra corpului. Muschii si ligamentele se intind si se subtiaza din cauza cresterii productiei de relaxina, un hormon ovarian, iar picioarele sunt mult mai sensibile la tensiuni. Tocurile inalte altereaza postura si accentueaza presiunea pe spate si pe genunchi."

"Incaltamintea de tipul balerinilor, slapilor si cizmelor Ugg nu este recomandata in timpul sarcinii deoarece nu furnizeaza picioarelor sustinerea necesara", precizeaza Lorraine Jones.

Cauta incaltaminte confortabila

SCP sfatuieste viitoarele mamici sa poarte incaltaminte confortabila, cu bretele si arici. Alege tocuri de 3 cm, ce ajuta piciorul sa avanseze, reducand disconfortul.

Cumpara incaltaminte ce sustine talpa, permitand o buna absorbtie a socurilor, si cu toc ferm.

Nu uita sa mergi la cumparaturi dupa-amiaza, atunci cand picioarele sunt la marimea lor maxima, si asigura-te ca ramane o distanta de 1 cm intre degetul cel mai lung si varful pantofului.

Recomandari