Sarcina care necesita ingrijiri speciale

Sarcina care necesita ingrijiri speciale
  calendar_month        
Majoritatea sarcinilor evolueaza normal, dar exista unele situatii cu risc mai mare de complicatii, in care va trebui sa fiti monitorizata cu atentie. Acest lucru ar putea fi cauzat de conditii genetice sau de faptul ca asteptati gemeni. Uneori apar simptome care il avertizeaza pe medic ca e nevoie de ingrijiri speciale.

Anemia

Multe femei sunt usor anemice inaintea sarcinii din cauza unei deficiente de fier. Anemia trebuie corectata, date fiind necesitatile crescute ale sarcinii, precum si sangerarile din timpul travaliului.

Tratament. Incercati sa preveniti aceasta problema printr-o dieta variata, cu alimente bogate in fier. Totusi ar trebui sa evitati in timpul sarcinii ficatul si produsele din ficat. Daca testele arata ca sunteti anemica, doctorul va poate prescrie retete de fier; acestea sunt prescrise tuturor femeilor insarcinate. Luati tablete care contin fier dupa masa deoarece pot produce constipatie, diaree sau greata.

Diabetul zaharatDiabetul trebuie controlat cu atentie in timpul sarcinii, iar nivelul glicemiei trebuie constatat monitorizat. In aceste conditii sarcina va evolua normal.

Tratament. Este absolut necesar ca nivelul glicemiei sa ramana stabil si ar trebui sa acordati o atentie speciala dietei.
Va fi, de asemenea, nevoie sa faceti mai des consultatii prenatale. La unele femei apare o forma usoara a bolii in timpul sarcinii, aceasta dispare intotdeauna imediat dupa nastere.

Mama cu Rh negativ

Sangele va este testat la prima vizita prenatala, pentru a se sti daca este rhesus pozitiv sau negativ. Aproximaiv 15% din populatie este cu rhesus negativ si, daca va numarati printre acestia, veti avea probleme in timpul sarcinii doar daca dati nastere unui copil cu rhesus pozitiv.
Grupele dumneavoastra de sange vor fi incompatibile si, desi acest fapt nu va afecta primul copil, s-ar putea sa aveti probleme la sarcinile ulterioare.

Tratament. Daca primul copil are rhesus pozitiv, iar dumneavoastra sunteti o mama cu rhesus negativa, vi se va face probabil, o vaccinare preventiva, numita anti-D, curand dupa nastere. Aceasta previne toate problemele in cazul sarcinilor viitoare. Vaccinarea anti-D poate fi facuta si in timpul sarcinii in unele spitale.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Mesaj de ziua noastra...
  • person

    "a iubi este magic... a fi iubit este magie!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right