Sarcina si serviciul - cum le impaci?

Sarcina si serviciul - cum le impaci?
  calendar_month        
In timpul sarcinii, corpul femeii este afectat de numeroase simptome neplacute: greturi, somnolenta, lipsa energiei. Acestea afecteaza fizicul si psihicul gravidelor, inclusiv capacitatile lor profesionale. Pentru a impaca sarcina si serviciul, urmeaza sfaturile urmatoare!

Recunoaste-ti starea pe care o ai acum

Fa-ti timp sa mergi la ginecolog de cate ori este nevoie pentru testarile specifice sarcinii.

Pregateste-te pentru greturile matinale

Majoritatea femeilor insarcinate sufera de greturi matinale la inceputul sarcinii, care se manifesta prin greata, pierderea apetitului, voma la prima ora a diminetii. Tine mereu in poseta cateva pungi de plastic si chiar daca ti-a pierit pofta de mancare, gusta putin deoarece bebelusul are nevoie de hrana. Adu-ti la serviciu mancare de acasa.

Vorbeste cu seful

Discuta deschis despre sarcina cu seful. Spune-i ce fel de sarcina ai si cere-i sa te inteleaga in diminetile in care ti-e rau, daca vei aparea un pic mai tarziu la serviciu. Discuta cu colegii care te pot ajuta la serviciu pentru a termina treburile la timp. Acum nu mai e cazul sa faci ore suplimentare la serviciu!

Evita stresul

Evita stresul pentru a-ti proteja copilul. Fa-ti timp sa te misti, chiar si la serviciu, controleaza-ti mintea si emotiile. Poti sa urmezi cursuri de yoga pentru a scapa de gandurile negative. Acum e timpul sa fii relaxata si fericita.

Motiveaza-te sa muncesti

Chiar daca esti lipsita de vlaga in unele zile, e bine sa nu te lasi prada lenevelii. Motiveaza-te sa munecsti, sa te mentii ocupata. Vorbeste cu bebelusul de fiecare data cand mergi la munca si cere-i sa te sprijine.

Tine biroul curat

Daca pana acum ignorai sau erai mai putin preocupata de igiena la birou, e cazul sa te schimbi. Simplifica aranjarea lucrurilor pentru a te simti mai confortabil in timp ce lucrezi. Pune-ti o perna moale sub fund. Fii precauta la toaleta sa nu iei microbi care ar putea sa-ti puna in pericol bebelusul.


Autor Nuage

Recomandari