Servicii integrate de medicina materno-fetala

Servicii integrate de medicina materno-fetala
  calendar_month        
MedLife continua sa dezvolte serviciile integrate de medicina materno-fetala.

Principala directie: tehnicile de reproducere asistata
MedLife se pregateste sa realizeze o metoda de testare unica in Romania: diagnosticul preimplantational pentru embrioni

Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife se va concentra in acest an pe dezvoltarea tehnicilor de reproducere asistata, integrate cu celelalte servicii oferite: imagistica, genetica medicala, screening pentru cancer genito-mamar, diagnostic prenatal. In 2008, MedLife se pregateste sa aduca in Romania, pentru prima data, cea mai noua metoda de testare pentru boli genetice a embrionilor: diagnosticul preimplantational.

Peste 2.000 de pacienti pentru investigatii de medicina materno-fetala.
In primele doua luni de la deschidere, Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife a avut peste 2.000 pacienti la toate specialitatile medicale. In cadrul centrului, viitorii parinti pot efectua intr-un singur loc testele necesare pentru diagnosticul preconceptional, prenatal si postnatal, iar in cazul existentei unor probleme de fertilitate, feminina sau masculina, au acces la toate metodele de tratament si reproducere asistata.

Reproducerea asistata, o sansa pentru cuplurile infertile.
Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife are programate in luna martie 20 de cupluri pentru aplicarea de proceduri de reproducere asistata. Un cuplu cu probleme de fertilitate sau sterilitate poate beneficia de o serie de tehnici de reproducere asistata: stimulare ovariana, inseminare artificiala, fertilizare in vitro, injectia citoplasmatica a spermatozoidului (ICSI) si crioprezervare.

"Prin dezvoltarea integrata a Centrului de Medicina Materno-Fetala cu servicii de laborator, ambulator si spitalizare, asiguram pacientilor nostri tratament si supraveghere medicala intr-un cadru spitalicesc, in care putem realiza si proceduri medicale de urgenta. Vom continua sa avansam in domeniul medicinei materno-fetale prin actualizarea constanta a procedeelor si tehnologiilor medicale folosite, pentru a oferi o sansa reala cuplurilor cu probleme de reproducere", spune Dr. Silviu Predoi, Director Medical al Life Memorial Hospital si coordonator al Centrului de Medicina Materno-Fetala MedLife.

Diagnosticul preimplantational se va realiza in premiera in tara.
MedLife va incepe in acest an testarea procedurilor pentru realizarea diagnosticului preimplantational, cea mai noua metoda de identificare a unor boli genetice pentru embrioni. Pentru a dezvolta aceasta tehnica, MedLife a investit deja in dotarea laboratoarelor de genetica si embriologie cu echipamente de ultima generatie si in ultraspecializarea echipei de medici.


In prezent exista doar cateva centre in lume care ofera diagnostic preimplantational cuplurilor care au un risc mare de a avea un copil afectat de boli genetice sau celor care au deja un copil cu o boala genetica grava. Diagnosticul preimplantational permite identificarea unor afectiuni sau boli genetice ce pot afecta fatul: anomalii cromozomiale (sindromul Down, Sindromul Edwards, Sindromul Patau) si boli monogenice cum sunt fibroza chistica, siclemia, anemia Cooley (thalasemia majora) sau boala Tay-Sachs.


Bolile genetice pot fi depistate.
In Romania cele mai frecvente boli genetice care afecteaza copiii nou-nascuti sunt: sindromul Down, Sindromul Edwards, Sindromul Patau, fibroza chistica si anemia Cooley (thalasemia majora). Diagnosticul preconceptional permite constatarea anumitor boli genetice de care sufera sau la care sunt predispusi viitorii parinti, precum si identificarea cauzelor de infertilitate si sterilitate. Diagnosticul prenatal se realizeaza in al doilea trimestru de sarcina si are in vedere potentialele boli genetice care pot afecta fatul, iar diagnosticul postnatal este efectuat dupa nasterea copilului pentru a analiza daca acesta a mostenit anumite boli genetice.Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife a fost deschis in decembrie 2007, cu o investitie de peste 500.000 euro, si este primul din tara care a integrat dotarile tehnologice medicale si specialistii necesari pentru a realiza diagnostic prenatal, screening pentru cancer genito-mamar, imagistica, genetica medicala si tehnici de reproducere asistata. Serviciile medicale oferite sunt ultra specializate: fertilizare in vitro, inseminare artficiala, diagnosticul sterlitatii si infertilitatii, amniocenteze si testari genetice, cordocenteze, ecografii 3D si 4D, ecografii mamare si endovaginale, depistarea precoce a cancerului de col uterin si mamar, bi si triplutest, testari imunologice de sarcina, determinarea infectiei cu HPV. Costul pentru o fertilizare in vitro simpla se ridica la suma de 1.300 de euro, iar pentru o fertilizare in vitro cu ICSI pretul este de 1.600 de euro. Inseminarea artificiala costa 150 de euro, iar implantarea de embrioni congelati, 400 de euro.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frumusete de gheisa
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right