Sfaturile ginecologului pentru a avea un bebelus

Sfaturile ginecologului pentru a avea un bebelus
  calendar_month        
Un singur raport sexual poate fi de ajuns pentru a ramane insarcinata . Dar cand vrei sa faci un bebelus, lucrurile nu se intampla atat de rapid, uneori fara vreun motiv evident. Raspunsurile in intrebari pe care ti le pui inevitabil!

Din ce in ce mai multe cupluri nu reusesc sa faca un copil?

Nu e o impresie, toti indicatorii arata acest lucru. S-a crezut la un moment dat ca aceste dificultati deveneau mai aparente pentru ca in ultima vreme cuplurile vin mai des la consult pentru probleme de fertilitate . Inainte cuplurile se resemnau si nu sxistau statistici. Dar chiar si tinand cont de aceste schimbari, se observa o crestere a problemelor de fertilitate.

Cum se explica lucrul asta?

Motivele sunt multiple si tin fara indoiala partial de modul nostru de viata. Insa exista doi factori majori:

barbatii si femeile au relatii cu mai multi parteneri, ceea ce creste riscurile de infectii, ce duc la infertilitate

varsta inaintata la care cuplurile decid sa conceapa. Femeile nasc din ce in ce mai des copii in jurul varstei de 30 ani. Ori fertilitatea scade odata cu inaintarea in vsarsta.

Si excesul de greutate joaca un rol negativ, atat la femei cat si la barbati. O femeie din 3 care consulta ptr probleme de fertilitate este supraponderala.

Mediul poate avea vreun impact?

Se observa diminuarea calitatii spermei si una din explicatiile posibile e reziduurile toxice in apa de robinet, caldura aproape de testicule (pentru cei care muncesc la un cuptor de pizza). Spermatozoizii nu iubesc caldura.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Glamour cu volum
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right