Soia - potential daunatoare pentru conceptie

Soia - potential daunatoare pentru conceptie
  calendar_month        
Incerci sa ramai insarcinata? Un nou studiu arata ca, daca incerci sa concepi un copil, atunci probabil ar fi bine sa o lasi mai moale cu soia. Studiul a scos la iveala ca expunerea la geinstein, un compus ce se gaseste in alimentele cu soia precum tofu, poate ingreuna semnificativ tentativele de a concepe un copil.

In studiu au fost folosite femele adulte soareci. Cercetatorii au incercat sa afle care este efectul expunerii oualor la geinstein si au ajuns la concluzia ca substanta impiedica ouale sa se matureze si le reduce potentialul de a fi fertilizate. In cazul oualor care sunt fertilizate, geinsteinul impiedica cresterea embrionului nou format.

Si, de parca nu ar fi un motiv suficient de ingrijorare, in alt studiu, aceeasi substanta a fost catalogata drept potential periculoasa pentru calitatea spermei. Mai mult, femeile care consuma soia si tofu influenteaza si ele negativ fertilitatea partenerului deoarece odata ce este inauntrul femeii, chimicala poate afecta indirect sperma ce se pregateste sa fertilizeze un ou.

Oamenii de stiinta inca mai trebuie sa interpreteze rezultatele acestui studiu… pana la urma, soia este considerata ca fiind un aliment sanatos care furnizeaza o protectie excelenta pentru inima, si numeroase substante nutritive foarte benefice pentru organism. Ramane de vazut dca efectul acestui compus este acelasi in cazul oamenilor precum in cel al soarecilor. Dar cu siguranta este un lucru demn de luat in seama pentru cuplurile care incearca sa conceapa.

Recomandari