Trusa aromaterapeutica a femeii insarcinate

Trusa aromaterapeutica a femeii insarcinate
  calendar_month        
In principiu, toate uleiurile esentiale sunt contraindicate in timpul sarcinii. Nu lua nimic fara acordul medicului!

Si totusi, unele uleiuri sunt inofensive si o pot ajuta pe viitoarea mamica, ce nu are voie sa ia multe dintre medicamentele clasice in timpul sarcinii.

Ulei esential de musetel - stres, anxietate

Musetelul este eficace in calmarea sistemului nervos periferic. El relaxeaza si reduce spasmele organice provocate de suparari. Asadar, uleiul esential de musetel este un ulei antispasmodic fizic si psihic prin excelenta. In plus, el are si proprietati antiinflamatorii.

Ulei esential de tarhon - greata

Tarhonul se ia pentru calmarea tensiunilor, anxietatii si simptomelor acesteia, in special spasmofilia. El trateaza si durerile amplificate de stres si stimuleaza activitatea ficatului si digestia, reducand astfel senzatiile de greata.

Ulei esential de ghimbir - constipatie

Constipatia este una dintre cele mai mari si mai frecvente probleme ale gravidelor. Ghimbirul taie greata, inclusiv pe aceea provocata de raul de transport. Combate oboseala fizica, reda tonusul si calmeaza durerile aparatului locomotor (reumatism, suferinta musculara).

Ulei esential de lavanda - insomnie

Lavanda calmeaza nervii si relaxeaza muschii. Este un analgezic remarcabil si un bun anestezic local. De asemenea, lavanda e un cicatrizant puternic ce regenereaza pielea in mod spectaculos.

Ulei esential de verbina - depresie postpartum

Verbina este antidepresiva, antiangoasanta si antianxioasa. De asemenea, ea are si o puternica actiune antiinflamatorie, fiind utila in: boala Crohn, colita, inflamatia aparatului locomotor, astm.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Viata de apoi
  • person

    ",martisorul acest simbol frumos din pacate pe cale de disparitie ;de ce oare?"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right