Umflarea gleznelor in timpul sarcinii

Umflarea gleznelor in timpul sarcinii
  calendar_month        
Gleznele umflate reprezinta o problema comuna in timpul sarcinii . Iata de ce se umfla, ce poti face pentru a combate problema si cand gleznele umflate sunt un simptom de preeclampsie!

Umflarea gleznelor poate fi un semn de preeclampsie, insa in majoritatea cazurilor, ea este doar una dintre micile neplaceri aduse de sarcina.

Daca testele pentru preeclampsie ti-au iesit negative, atunci umflarea gleznelor (edem) este doar un efect secundar al greutatii copilului si al retentiei de fluide ce vine odata cu sarcina.

Ce este edemul?

Edemul este umflarea tesuturilor din cauza acumularii de lichide, astfel incat picioarele si gleznele par mai mari. Din fericire, edemul nu este periculos (in general) si 75% dintre viitoarele mamici se confrunta cu aceasta problema pe parcursul sarcinii.

Deoarece edemul nu doare, multe femei nu baga de seama problema in timpul zilei. El este amplificat de timpul indelungat petrecut in picioare si este vizibil mai mult seara.

Tratamente pentru picioare si glezne umflate
Ridica-ti picioarele. Odihneste-ti picioarele si coloana pe perne.
Hidrateaza-te. Apa evacueaza toxinele si te ajuta sa lupti contra retentiei de fluide.
Consuma mai putina sare. Aceasta favorizeaza retentia apei in organism.
Evita sa porti pantofi stramti, ciorapi si tocuri inalte.
Fa exercitii fizice usoare si intinderi. Un stil de viata activ si in perioada sarcinii te ajuta sa previi edemele. Sporturile moderate, care sunt sigure in timpul sarcinii, includ mersul si inotul, dar si yoga sau pilates.

Cand sa consulti medicul

Daca picioarele nu se dezumfla peste noapte, iar edemul iti afecteaza si mainile, fata sau alte parti ale corpului, suna-ti medicul.

Autor:Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

dupa despartire
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right