Zborul cu avionul in timpul sarcinii. Reguli de siguranta

Zborul cu avionul in timpul sarcinii. Reguli de siguranta
  calendar_month        
Multe femei insarcinate se intreaba daca pot sa zboare cu avionul in timpul sarcinii, daca acest lucru va afecta fatul si in ce conditii ar putea sa zboare cu avionul riscand cat mai putin.

Teoria spune ca pentru o femeie insarcinata este sigur sa zboare cu avionul in primul si al doilea trimestru de sarcina, dar numai dupa avizul doctorului.

S-ar putea sa ti se impuna restrictii restrictii, daca te confrunti sau te-ai confruntat cu urmatoarele probleme in sarcina:
spotting (pierderi mici de sange)
diabet
hipertensiune arteriala
o nastere prematura in trecut

De asemenea, este posibil ca in al doilea trimestru de sarcina - intre saptamanile 14 - 27 - sa iti fie mai usor sa calatoresti. Greturile de dimineata vor fi pana atunci de mult uitate si vei avea mai multa energie, ceea ce este important, mai ales daca pleci in interes de serviciu.

Restrictii impuse de companiile aeriene
Daca ai sarcina unica si ai pana acum totul a decurs fara complicatii, poti zbura cu avionul chiar pana la 36 de saptamani. Cu toate acestea, unele companii aeriene nu permit femeilor cu o sarcina mai avansata de 28 de saptamani sa zboare cu avionul, din cauza riscului de nastere prematura.

Desi nu vei fi intrebata cate saptamani de sarcina ai atunci cand iti faci rezervarea, s-ar putea sa fii oprita la poarta, atunci cand prezinti biletul. Mai mult, o companie aeriana iti poate interzice sa zbori, daca operatorii sunt ingrijorati de cate saptamani de sarcina ai.

Pentru a evita intarzierile si pentru a putea zbura, ar fi indicat sa obtii inainte de calatorie o adeverinta de la medic care sa confirme data la care esti programata sa nasti si ca nu exista probabilitatea sa nasti in urmatoarele 72 de ore.

Aceste restrictii variaza de la o companie aeriana la alta, asa ca intreaba despre ele cand iti rezervi calatoria. Nu uita sa iei in considerare cate saptamani de sarcina vei avea la intoarcere.

E bine sa ai in vedere ca nu este recomandat sa zbori cu avioane mici, care nu au cabine presurizate.

Cateva masuri de siguranta la calatoria cu avionul
Bineinteles, restrictiile privind zborul propriu-zis nu trebuie sa fie singurele pe care trebuie sa le ai in vedere. O femeie insarcinata rar se simte confortabil stand intr-un loc mult timp, iar acest lucru se agraveaza cand vine vorba de un avion.

Gandeste-te si la destinatia pe care ti-ai propus-o. Acolo unde vei merge vei avea acces la servicii medicale de calitate in cazul unei urgente?

Cat despre problemele de sanatate, e bine de stiut ca zborul cu avionul poate creste riscul de tromboza (cheaguri de sange) si varice. Opteaza pentru sosete lungi sau pana la genunchi in loc de dresuri sau colanti cand zbori cu avionul.

Daca zbori numai de cateva ori pe an, riscul de nastere prematura sau de malformatii la fat din cauza radiatiilor naturale din atmosfera este de asemenea foarte redus.

Recomandari