Ce este puericultura ?

Ce este puericultura ?
  calendar_month   update 26 Iun 2014, ora: 10:24      
Nu multi stiu ca puericultura este o stiinta, chiar o ramura a medicinei care se ocupa cu metodele si mijloacele de crestere ale copiilor in primii ani de viata, dar si ocrotirea lor pana ajung la varsta adulta.

Cu toate ca cresterea unui copil poate fi un lucru extraordinar de greu de facut, mai ales daca vorbim de persoane care au devenit parinti pentru prima data, exista metode prin care oricine se poate asigura ca face exact ceea ce trebuie. Indiferent de lucrurile care sunt achizitionate pentru cei mici, problemele afective sunt cele mai dificil de abordat, de aceea este mult mai simplu ca parintii sa le preintampine cu un anumit fel de conduita.

Printre primele sfaturi se numara si cele care vorbesc despre comportamentul afectiv pe care e bine sa il aiba parintii fata de copiii lor. Micutii care primesc afectiune constant au sanse mai mari sa se transforme in adulti siguri pe sine.

Iata cateva idei principale despre ce inseamna puericultura:
- Aratati-i copilului dumneavoastra ca va pasa de el si ca sunteti de incredere.
Copilul dumneavoastra trebuie sa creada ca, indiferent de ce se intampla, ii veti fi mereu alaturi. Oferiti-i celui mic atentie, incurajari, imbratisati-l.
- Un exemplu bun.
Copiii imita ceea ce vad sau ce aud de la cei din jur. Daca faceti exercitii fizice si mancati alimente hranitoare, copilul este mult mai probabil sa faca aceleasi lucruri la fel de bine ca dvs. Daca va tratati cu respect, copilul va avea acelasi tip de comportament. Daca aveti grija de sentimentele celor din jur, sunteti mereu diplomat si delicat, fata sau baiatul dvs va creste sa fie o persoana la fel de grijulie. Oferiti oportunitati pentru repetitie. Este nevoie de practica si pentru ca un copil sa invete sa mearga, sa pronunte cuvinte noi sau chiar sa bea dintr-un pahar.
- Utilizati disciplina corespunzatoare. Toti copiii trebuie sa aiba limite.
Stabiliti limitele pentru copiii dvs. . Adultii ai caror parinti le-au oferit disciplina ferma, dar iubitoare, au dezvoltat abilitati sociale mai bune si s-au descurcat la scoala mult mai bine decat copiii ai caror parinti au impus limite prea putine sau prea multe.
- Ascultati-va copiii pentru a afla cum se simt si daca au nevoie de sprijin special.
Puericultura ne spune ca trebuie sa aratam dragoste si respect chiar si atunci cand suntem suparati pe copii. Criticati comportamentul celui mic, dar nu copilul. Spuneti, de exemplu, "Te iubesc, dar nu e bine sa desenezi pe pereti. Ma supar cand faci asta."

Ajutati-va copilul sa faca alegeri si sa isi rezolve problemele. Laudati copilul pentru o treaba bine facuta. Zambetele si incurajarea reusesc sa formeze un comportament bun nicidecum pedeapsa aspra.

Puericultura in prenatal este deasemenea foarte importanta, si se ocupa cu sarcina: sportul, alimentatia, travaliul, etc. Pe piata se regasesc chiar si diferite DVD-uri cu informatii utile despre puericultura, la un pret foarte bun si cu informatii detaliate va recomandam Pachetul Viitori Parinti de la Bekid. Pachetul Viitori Parinti cuprinde doua DVD-uri: Curs de Prenatal pentru gravide si Curs de puericultura pentru tatici insotite de brosura Ghid de sarcina, toate la pretul de 149 lei.

Alte articole despre
Recomandari