Cum alegi jucariile potrivite pentru copii, fara scene si batai de cap

Cum alegi jucariile potrivite pentru copii, fara scene si batai de cap
  calendar_month        
Despre jucarii se stie ca sunt cele mai bune prietene ale copiilor, iar importanta lor in viata celor mici este mai mare decat ai crede. Prin joc si joaca piticii nostrii invata o multime de lucruri despre lumea care ii inconjoara si tot asa ei reusesc sa isi creeze un univers al lor, plin de culoare si de aventuri.

Daca cauti idei de cadouri pentru copii, descopera acest loc magic, unde gasesti jucarii, pentru toate bugetele si toate preocuparile celor mici, iar provocarea cea mai mare pentru parinti va fi sa incerce sa se limiteze la doar una sau doua jucarii.

Rolul jucariilor in viata copilului

Cand vine vorba despre jucarii, toate au "varsta" lor. De la jucarii pentru bebelusi, se poate trece la jucarii din lemn, apoi la jucarii interactive si educative.

Un copil are nevoie de jucarii educative pentru a-si putea dezvolta abilitatile de a rezolva probleme si enigme. Cu ajutorul lor va intelege mai usor raportul cauza - efect, va invata sa imparta, isi va dezvolta motricitatea, creativitatea si imaginatia.

In ultimii ani se pune tot mai mult pret pe jucarii interactive, care fac minuni pentru dezvoltarea creierului si imbunatatirea functiilor cognitive; cu ajutorul lor copiii isi dezvolta limbajul si abilitatile sociale, motricitatea fina. Cand un copil face un puzzle sau se joaca cu cuburi de construit pur si simplu creste. Acest tip de jucarii sunt mai potrivite pentru toddler pentru ca le va fi mai usor sa invete si sa recunoasca forme, culori, modele, numere; vor invata intr-un fel potrivit varstei lor despre logica si rezolvarea problemelor.

Multi parinti tin sa le ofere copiilor jucarii Montessori, educative si senzoriale deopotriva, insa niciunul nu uita de jucarii pentru copii clasice, precum masini cu telecomanda din categoria de jucarii baieti, sau papusi care mai de care mai dragute, cand vine vorba de jucarii fetite.

Calitate si diversitate, nu neaparat cantitate

Copiii nu trebuie sa aiba vagoane de jucarii acasa, ci jucarii potrivite pentru varsta lor. Diversitatea este foarte importanta cand vine vorba de jucarii pentru copii, pentru ca ei nu trebuie sa se plictiseasca, ci trebuie sa fie mereu stimulati sa fie creativi si sa aiba imaginatie.

Din jucarii din lemn poate incerca sa construiasca diverse obiecte; puzzle-urile pot tine un copil ocupat si interesat intr-un mod cat se poate de sanatos. Masinutele le vor satisface baieteilor nevoia de aventura si, desi ele pot fi aceleasi, povestea jocurilor va fi mereu alta. Despre fetite si prietenelelor papusile se stie clar ca au de fiecare data alte si alte preocupari. Pentru fiecare varsta exista o categorie potrivita de jucarii, rolul lor fiind atat educativ, cat si recreational.

Ai un copil curios si dornic mereu de ceva nou? Ii plac atat de mult jucariile, incat aproape iti este teama sa intri cu el intr-un magazin, pentru ca risti sa faca o scena chiar acolo, daca nu ii vei cumpara tot ce isi doreste? Cel mai simplu este sa faceti impreuna o vizita intr-un magazin online de jucarii, de unde isi va putea alege mult mai simplu ceea ce ii place.

Recomandari