Jurnal de mamica: Cum alegem cadoul potrivit pentru copiii nostri?

Jurnal de mamica: Cum alegem cadoul potrivit pentru copiii nostri?
  calendar_month   update 11 Dec 2014, ora: 15:38      
Anca Serea le are pe toate! Este o femeie frumoasa, are o cariera de succes in televiziune, o relatie frumoasa cu un barbat celebru (se iubeste cu Adi Sana) si trei copii minunati.

Si pentru ca experienta de mamica este una foarte bogata, Anca s-a hotarat sa ne impartaseasca si noua o parte din emotiile, trairile, dar si problemele sale din viata de zi cu zi. "Sper sa putem invata impreuna, sa facem schimb de impresii si astfel sa devenim parinti mai buni pentru copiii nostri."

Cum alegem cadoul potrivit pentru copiii nostri?

Sarbatorile sunt un prijlej de bucurie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Fericirea, emotiile si entuziasmul cu care primesc copiii cadourile ne fac pe noi, adultii, sa traim emotii puternice si sa ne amintim de copilarie. Totusi, Craciunul sau Mos Nicolae s-au transformat de-a lungul timpului, iar una dintre marile dileme ale parintilor este "Ce mai cumparam anul acesta?".

Ei bine, ar fi indicat sa ne gandim mai mult la aspectul emotional pe care il produce un cadou si sa ii insuflam copilului inca de mic ce inseamna un dar si cum trebuie sa il pretuiasca. Astfel, scapam de grija ca darul pe care il va primi copilul nostru nu il va incanta.

Parintii sunt un exemplu


Copiii trebuie sa invete sa pretuiasca un dar, iar acest lucru il poate invata doar de la noi, parintii. Asa cum am spus, toate problemele pe care le avem noi, adultii, provin din noi insine si le insuflam si copiilor nostri. Ei trebui invatati ca darurile, mai ales cele de Craciun, sunt moduri prin care ei primesc atentie, iubire, dar si un ajutor in dezvoltarea lor.


Ce cumparam pentru copiii nostri?

Alegem in primul cadouri care sa le stimuleze inteligenta, care sa le atraga atentia si ii ajute sa gandeasca logic. Inainte de a cumpara un dar pentru copilul nostru trebuie sa ne gandim ca si noi, parintii, trebuie sa ne implicam in jocul lor si ca ei trebuie sa impartaseasca bucuria darului impreuna cu noi. Copiii nu trebuie sa se joace singuri, caci exista riscul de exilare sociala mai tarziu. Asadar, atunci cand le luam jucarii sau alte cadouri trebuie sa ne implicam activ in jocurile lor.

Citeste continuarea pe www.voios.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Alergiile la copii
  • person

    "cum sa cresti copii ascultatori, increzatori, sufletisti!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right