Lifting mamar dupa sarcina si alaptare: ce trebuie sa stii
history_edu redactia ele.ro calendar_month 30 Aug 2024, 15:41
Sarcina și alăptarea reprezintă o etapă importantă din viața unei femei, ce aduce schimbări majore la nivelul sânilor. În timp ce experiența alăptatului este una unică din perspectiva legăturii mamei cu copilul său, după ce aceasta s-a încheiat, poate avea efecte mai puțin plăcute asupra aspectului sânilor.
Prin urmare, atunci când îți dorești să îți recapeți încrederea în tine și aspectul natural al sânilor, operația de lifting mamar este o soluție eficientă. Pe de altă parte, ca orice intervenție chirurgicală, aceasta are un anumit protocol, de care este bine să știi înainte de a lua decizia finală.
Schimbările la nivelul sânilor după sarcină și alăptare
În timpul sarcinii, modificările hormonale conduc la creșterea în volum a sânilor pentru a stimula producția de lapte. Pielea și ligamentele de la nivelul sânilor se întind, adaptându-se creșterii în mărime a sânilor. După naștere, mai ales după perioada alăptării, sânii încep să își piardă din volum și elasticitate. Această schimbare este normală, dar intensitatea ei variază de la o femeie la alta și este influențată de factorii genetici, numărul de sarcini și de calitatea pielii.
Operația de lifting mamar presupune ridicarea și modelarea sânilor prin îndepărtarea excesului de piele și repoziționarea sfârcului și areolei într-o poziție naturală, mai ridicată. Spre deosebire de implanturile mamare, care adaugă volum sânilor, liftingul mamar se concentrează pe îmbunătățirea formei și fermității sânilor. Acest rezultat poate fi obținut de un chirurg estetician bun in Bucuresti, cu experiență în astfel de intervenții.
Timing-ul potrivit pentru această intervenție
Spre deosebire de o operatie urechi clapauge, care se poate efectua aproape oricând, lifting-ul mamar are un anumit timing potrivit. De obicei, această intervenție poate fi efectuată la 3-6 luni după ce ai oprit alăptarea. Pe de altă parte, alegerea momentului potrivit poate varia de la o pacientă la alta. Cu cât aștepți mai mult după oprirea alăptării, cu atât medicul va putea evalua mai bine forma finală pe care o vor avea sânii tăi și va putea planifica mai precis intervenția chirurgicală.
De asemenea, dacă plănuiești să mai rămâi însărcinată în viitor, este important să știi că o nouă sarcină poate afecta rezultatul liftingului. În urma unei noi sarcini, vei experimenta o nouă întindere a pielii și țesuturilor, ceea ce poate determina ca sânii să se lase din nou.
Procedura de lifting mamar
Această intervenție se realizează sub anestezie generală și durează în jur de 2-3 ore. Procedura implică realizarea unor incizii în jurul areolei, în partea din față a sânului și, posibil, de-a lungul pliului sânului. Pielea în exces este îndepărtată, în timp ce țesutul de la nivelul sânului este ridicat și remodelat.
În unele cazuri, liftingul mamar este combinat cu augmentarea mamară. În acest caz, implanturile sunt folosite pentru a restabili volumul pierdut de la nivelul sânilor. Obiectivele finale ale intervenției vor fi discutate cu chirurgul estetician, luând împreună cea mai bună decizie.
Recuperare și rezultate
Recuperarea după lifting mamar implică de obicei inflamație, disconfort și vânătăi, care vor fi reduse cu medicație și îngrijire corespunzătoare postoperatorie. Majoritatea pacientelor își pot relua activitățile după 1-2 săptămâni. Cu toate acestea, activitățile fizice solicitante vor fi reduse pentru 4-5 săptămâni.
Rezultatele acestei intervenții sunt de lungă durată, mai ales atunci când ai un stil de viață sănătos și o greutate constantă. Deși procesul natural de îmbătrânire va continua și, la un moment dat, sânii vor avea tendința să se lase, implantul mamar aduce o îmbunătățire vizibilă a formei și poziției sânilor ce se menține mult timp după procedură.