"Doamna de Fier" nu va avea funeralii nationale

"Doamna de Fier" nu va avea funeralii nationale
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
09 Apr 2013, 08:40
  update
Actualizat
09 Apr 2013, ora: 08:59
  photo_cameraMargaret Thatcher (13 octombrie 1925 - 08 aprilie 2013)    
Margaret Thatcher, fostul premier britanic, a murit luni, la varsta de 87 de ani, in urma unui accident vascular cerebral, potrivit anuntului facut de catre purtatorul sau de cuvant, Lord Bell.

Prima femeie care a detinut postul de premier al Marii Britanii nu va avea totusi parte de funeralii nationale, asa cum se anuntase initial luni, ci doar de o ceremonie care va fi organizata la catedrala St. Paul, a anuntat Downing Street.

"Downing Street este in masura sa anunte ca, prin consimtamantul reginei, Lady Thatcher va avea o ceremonie cu onoruri militare", a anuntat un purtator de cuvant al oficialitatilor.

Dupa ceremonia de la catedrala St. Paul, Margaret Thatcher va fi incinerata.

Margaret Thatcher a plecat definitiv de pe scena politica in 2002 din motive de sanatate. Luna iunie a anului 2003 aduce cu sine decesul sotului sau, Denis, care o afecteaza profund.

In luna decembrie 2005, la doar doua luni dupa aniversarea de 80 de ani, serbata intr-un hotel din Londra, fostul premier britanic este spitalizat, Margaret fiind diagnosticata cu dementa senila.

In iarna anului 2012 a fost operata pentru indepartarea unor noduli la vezica urinara si de atunci se afla in convalescenta.
Alte articole despre
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere