3 fructe care ingrasa cel mai mult: Ciresele sunt in top

3 fructe care ingrasa cel mai mult: Ciresele sunt in top
  calendar_month   update 23 Mai 2024, ora: 21:08      
Fructele sunt recomandate mereu in timpul dietelor, insa nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia ca unele pot fi periculoase pentru silueta. Printre acestea se numara si cirelese, care sunt foarte dulci.

De asemenea, pe langa cirese, pepenele si strugurii sunt fructe care ingrasa, de aceea trebuie consumate in cantitati moderate.

„Cărțile de nutriție nu se modifică așa rapid precum precum ingineria genetică și tot ce înseamnă industria alimentară. Nu mai există cireșe nedulci, fără gust. Cireșele într-un top al fructelor care îngrașă, cireșele sunt în top trei, alături de pepeni și struguri.

Pepenele roșu îngrașă foarte tare. Noi avem și o problemă de cantitate. Poate nu ne-ar îngrășa atât de tare dacă ar fi mai scumpe și ar trebui să mâncăm puțin, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Avem această lipsă de limită când vine vorba de fructe. Fructoza nu crește glicemia. Au diabeticii voie să mănânce fructoză pentru că nu le crește glicemia, dar nu e pentru că nu îngrașă. Are tot patru calorii pe gram, ca și zahărul.Din păcate însă nu putem să consumăm fructoză prin efort fizic. Nicio celulă nu funcționează cu fructoză.

Dacă depășim 10 grame de fructoză într-o zi, ficatul nu are ce să facă cu ea și o transformă în grăsime.Trebuie să avem această conștientizare a bunătății din fructe. Fructele sunt bune, sunt naturale, cel mai sănătos desert, însă în cantitate mare fructele îngrașă.

Nu toate fructele sunt la fel. Fructele care au multe fibre - sunt niște fibre speciale în fructe, pectine se numesc, se umflă la contactul cu apa, se transformă într-un gel – sunt un miracol pe care l-a făcut natura când a pus fructoză în fruct, a pus-o cu antidotul. Adică în fruct avem fibre, avem multă apă. Această pulpă a fructelor este ca un burete care ține fructoza.

Deci noi când mâncăm fructele, dacă nu le transformăm în suc, viteza de absorbție a fructozei este mai mică. Sau chiar din unele fructe putem spune că nu se absoarbe mare lucru tocmai pentru că au multe fibre.

Căpșunile nu îngrașă. Sunt fructe prietenoase cu silueta. Chiar se spune că au și efect afrodisiac. Le putem mânca și cu suta de grame, și cu jumătate de kilogram, și cu un kilogram.La cireșe, nu. Un kilogram de cireșe înseamnă un castronel, un pic plin. Putem, la limită, să le ținem în doi pumni. Deci, surprinzător de puțin câte cireșe intră într-un kilogram.

Foarte greu de crezut că mâncăm cinci-șase cireșe. Dacă vrem să mâncăm mai multe, aș putea spune să renunțați la o masă sau în ziua respectivă să faceți o cură de cireșe.La pepene avem un mic secret.

Pepenele roșu și pepenele galben au pigmenți pentru piele. Pepenele galben are de trei ori mai multe fibre decât cel roșu. Concluzia este că, la același conținut de fructoză, din pepenele galben se absoarbe mai lent. Avem un prieten în pepenele galben pentru siluetă”.Recomandari