A aparut o subvarianta a variantei Omicron: "Este de 1,5 ori mai transmisibila"

A aparut o subvarianta a variantei Omicron: "Este de 1,5 ori mai transmisibila"
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
31 Ian 2022, 19:15
  update
Actualizat
31 Ian 2022, ora: 19:16
     
Oamenii de stiinta din intreaga lume sunt in alerta dupa ce a fost descoperita o subvarianta a variantei Omicron in mai multe tari europene. Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, spune ca aceasta subvarianta este de 1,5 ori mai transmisibila decat varianta Omicron si a inceput deja in multe tari sa inlocuiasca varianta originala. 

”Am spus că după un val epidemic devastator cum e cel cauzat de Omicron este posibil să urmeze o perioadă de acalmie (linişte) inter - epidemică cu condiţia ca să nu apară o nouă variantă şi mai transmisibilă. Şi iată că din păcate a apărut derivată din Omicron (B.A 1)  această subvariantă  B.A 2 care este după studiile preliminare de 1,5 ori mai transmisibilă decât Omicron”, a declarat universitarul pentru Adevărul.  

Pana in prezent exista doar  rezultatele unor studii preliminare este prematur ca specialiştii să se pronunţe pentru perspectiva unui val 6 cu sub-varianta B.A 2 .

” Însă ţinând cont de prezenţa acestei subvariante în câteva zeci de ţări precum şi de faptul că în Danemarca subvarianta B.A. 2 devine dominantă în faţa variantei Omicron având după aceleaşi studii preliminare o transmisibilitate de 1,5 x mai mare, putem gândi la o prelungire a valului 5 datorată apariţiei acestei subvariante. Singurul aspect cumva pozitiv este acela că până în prezent nu au fost remarcate modificări în ceea ce priveşte gravitatea bolii”, a mai spus prof. dr. Emilian Popovici. 
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Secretele femeilor
  • person

    "afla cum gandesc femeile si ce anume isi doresc!"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere
Desigual Rochie
Shop Ele.rochevron_right