Alimente care vor fi rationalizate intr-un mare lant de magazine din Romania

Alimente care vor fi rationalizate intr-un mare lant de magazine din Romania
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
18 Aug 2022, 23:20
       
Alimentele s-au scumpit enorm in Romania, iar previziunile nu sunt deloc bune, iar romanii se pot astepta la un noul val de scumpiri in lunile urmatoare.

De asemenea, cererea de produse alimentare este una foarte mare, iar in contextul actual multe dintre alimente nu se mai exista in cantitatile necesare in depozite. Tocmai din acest motiv s-ar putea ajunge la o rationalizare a alimentelor si un nou val de scumpiri in perioada urmatoare, arata datele Institutului Național de Statistică, în condițiile în care între 25-53% dintre firmele din construcții, servicii și comerț cu amănuntul vor ridica prețurile.

Motivele ar fi atât modificările din Codul Fiscal, cât și avertizările agricultorilor, potrivit cărora din toamnă unele produsele vor fi mai scumpe din cauza secetei. Primele semne ale crizei au aparut deja, iar unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Capitala a decis rationalizarea unor alimente de baza. Vizate sunt produse precum uleiul, zahărul și faina.

Astfel, în cazul uleiului, oamenii sunt sfătuiți să nu cumpere mai mult de 6 sticle de 1 litru, iar în cazul zahărului și al făinii – maximum 6 kg de persoană.

Astfel de anunțuri au apărut din dorința de a asigura produse de bază pentru cât mai mulți clienți produsele respective. Restricția e doar pentru o scurtă perioadă de timp, susțin reprezentanții magazinului.

Recomandari