Anuntul RO Vaccinare despre varianta Omicron: "Nu este mult mai putin sever"

Anuntul RO Vaccinare despre varianta Omicron: "Nu este mult mai putin sever"
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
03 Feb 2022, 16:20
  update
Actualizat
03 Feb 2022, ora: 16:20
     
RO Vaccinare a facut un anunt important despre varianta Omicron, dupa ce numarul cazurilor de coronavirus au explodat in Romania. Specialistii atrag atentia ca varianta Omicron nu este mai putin severe, ci oamenii au inceput sa fie mai rezistenti in fata virusului. 

"De citit! Omicron nu este mult mai puțin sever, ci oamenii sunt mai rezistenți (foarte mulți cu imunitate prin vaccinare și / sau boală în țările în care au fost făcute primele studii).Ideile principale: 

• Omicron se deosebește de variantele precedente prin aceea că a survenit în populații mult mai bine imunizate fie prin vaccinare, fie prin valurile anterioare. 
• Omicron aduce ca noutate o abilitate excelentă de a reinfecta/infecta vaccinați (deci o excelentă capacitate de evaziune imuna).
• Dacă sunt considerate studiile comparative bine desenate, în care pacienții care au făcut primoinfecție cu Delta sunt comparați cu pacienții fără imunitate prealabilă care au făcut primoinfecția cu Omicron, riscul de spitalizare după infecția cu Omicron este doar puțin mai mic comparativ cu Delta (75% din riscul Delta). Toate acestea arată că nu trebuie să ne grăbim să clamăm fericirea absolută de a fi expuși la Omicron.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
noapte buna
  • person

    "nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere