Avertisment OMS: "Trebuie sa ne trezim la realitate"

Avertisment OMS: "Trebuie sa ne trezim la realitate"
  calendar_month        
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat un nou avertisment! Expertii OMS atrag atentia ca situatia pandemiei de coronavirus in Europa este una "foarte grava" din cauza „ratei alarmante de transmitere”. Jumătate din țările europene au raportat o creștere cu peste 10% a cazurilor noi, în ultimele două săptămâni.

„Cazurile noi săptămânale au depășit acum numărul celor raportate atunci când pandemia a atins apogeul pentru prima dată în Europa, în luna martie. Săptămâna trecută în Europa au fost peste 300.000 de cazuri noi.”, a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă joi, potrivit CNN, citat de digi24.ro, Kluge a adăugat că peste jumătate din țările europene au raportat o creștere a infecțiilor cu coronavirus de peste 10% în ultimele două săptămâni.

„În primăvara și la începutul verii am putut vedea impactul măsurilor stricte de izolare. Eforturile noastre, sacrificiile noastre, au dat roade. În iunie, cazurile au atins un nivel minim. Creșterea numărului de cazuri din septembrie ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți. Trebuie să ne trezim la realitate. Deși aceste cifre reflectă și creșterea numărului de teste, putem observa rate alarmante de transmisie în întreaga regiune”,
a mai declarat Hans Kluge.
Recomandari