Bill Gates vede NFT-urile si criptomonedele ca pe niste farse

Bill Gates vede NFT-urile si criptomonedele ca pe niste farse
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
02 Iul 2022, 10:14
      web
Sursa
risco.ro
 
Recent, Bill Gates a participat la o conferință organizată de TechCrunch, iar în interviul acordat acesta susține că proiectele crypto sunt doar niște farse. Argumentul său principal se bazează pe faptul că activele digitale nu aduc nicio contribuție reală lumii înconjurătoare.

Gates consideră crypto o manipulare psihologică

Fondatorul Microsoft consideră că în spatele popularității crypto stă o întreagă teorie. Gates spune că se dorește crearea unui anumit comportament financiar de masă care este influențat la nivel psihologic în mod intenționat. În acest fel, activele dgitale sunt vândute la un preț mult mai mare decât valoarea lor reală, iar investitorii sunt manipulați să le cumpere. De asemenea, Bill Gates a specificat faptul că nu deține nicio criptomonedă și că preferă activele sau produsele digitale create de companii reale.

Crypto poate cauza evaziuni fiscale

În 2021, Bill Gates a explicat într-un interviu pentru Bloomberg că este împotriva criptomonedelor, deoarece acestea pot cauza evaziuni fiscale. În același timp, fondatorul Microsoft este pro digitalizării banilor și susține ideea ca băncile centrale să lanseze propriile monede virtuale. Warren Buffet și Peter Schiff, personalități importante în domeniul afacerilor, împărtășesc aceeași viziune ca și cea a lui Bill Gates. Aceștia subliniază ideea inutilității criptomonedelor și sunt de părere că activele virtuale vor dispărea atunci când nu vor mai exista suficienți investitori.

Între timp, Bitcoin fluctuează în jurul valorii de $20.000, iar Ethereum își menține pragul de $1000.

Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
ganduri in noapte
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere