Cand intra a doua transa de bani pe cardurile sociale in 2023. Vesti bune inainte de Paste

Cand intra a doua transa de bani pe cardurile sociale in 2023. Vesti bune inainte de Paste
  calendar_month   update 23 Mar 2023, ora: 15:31      
Vesti bune pentru romanii care beneficiaza de tichete sociale. Banii vor ajunge la ei chiar inainte de Paste, dupa cum a anuntat ministrul Proiectelor Europene, Marcel Bolos.

A doua transa de bani va intra pe cardurile sociale nu in ultima saptamana a lunii aprilie, aşa cum era programat, ci în Săptămâna Mare. De asemenea, cei care primesc pachete cu ajutoare alimentare finanţate de Uniunea Europeană vor primi alimentele până în luna iunie, în unele judeţe acestea urmând a fi distribuite chiar înainte de Paşti, a precizat Boloş.

”Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloş, joi, în timpul unei vizite făcute în judeţul Prahova.El a explicat că voucherele ar fi trebuit încărcate în ultima săptămână a lunii aprilie, decalarea având loc ca urmare a deciziei adoptate de Guvern.

Marcel Boloş a anunţat că în următoarele luni vor ajunge la beneficiari şi pachetele cu ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene, în unele judeţe aceste pachete urmând a ajunge înainte de sărbătorile pascale.

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloş.

Recomandari