Cand sunt dezlegari la peste in Postul Pastelui 2023

Cand sunt dezlegari la peste in Postul Pastelui 2023
  calendar_month   update 23 Mar 2023, ora: 14:06      
Postul Pastelui este cel mai lung si cel mai sever post din an. Spre deosebire de Postul Craciunului in care se poate consuma peste mai des, in Postul Pastelui este dezlegare la peste doar doua zile.

Potrivit preotilor, din cele 40 de zile de post, cat dureaza postul Pastelui, dezlegarea la peste dureaza doar doua zile. “Atunci cand este dezlegare la peste se dezleaga si la ulei si vin. Numai toate sa fie cu masura!

Sa nu uitam ca aceste dezlegari, de peste, ulei si vin, sunt date pentru asprimea posturilor, pentru slabiciunea trupului omenesc, precum si pentru cinstirea zilelor in care se savarseste Sfanta Liturghie iar nu pentru inbuibare.”, declara preotul Andrei Atudori, potrivit doxologia.ro.

In perioada postului, credinciosii nu au voie sa consume lapte, oua carne. De asemenea, consumul de ulei sau vin este permis doar in anumite zile.

Cand poti manca peste in Postul Pastelui 2023

In timpul Postului Pastelui 2023 exista doar doua zile cu dezlegare la peste. Prima zi cu dezlegare cade in sambata de 25 martie 2023, de Bunavestire. Cea de-a doua zi cu dezlegare la peste este duminica, 9 aprilie, in Duminica Floriilor, cand se praznuieste Intrarea Domnului in Ierusalim.

Recomandari