Cat vor ajunge sa coste ouale in urmatoarele luni. Pretul lor va exploda

Cat vor ajunge sa coste ouale in urmatoarele luni. Pretul lor va exploda
  calendar_month   update 01 Feb 2023, ora: 18:05      
O noua veste proasta pentru romani! Ouale vor ajunge un produs de lux in lunile ce urmeaza, deoarece pretul lor va creste din cauza gripei aviare, a anuntat Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Dupa ce mai multe pasari au fost sacrificate din cauza gripei aviare, in urma unor focare aparute, se estimeaza ca pretul oualor va creste intre 10 si 15%.
Până acum, aproximativ 50 de milioane de păsări ajuns să fie sacrificate, iar fermierii vor suporta costuri mult mai mari ca și până acum pentru creșterea și îngrijirea celor rămase.

”În momentul în care efectivele sunt sacrificate în număr mare, oferta fiind mică pe piaţă, automat fiind o cerere foarte mare, preţul creşte. Preţul ar fi influenţat de gripa aviară, undeva între 10 şi 15%”, a declarat Leonard Stafie, reprezentat Asociaţiei Crescătorilor de Păsări de Carne şi Ouă Iaşi.

In ultimul an, preturile alimentelor au crescut enorm, astfel ca zaharul s-a scumpit cu 62%, ulei cu 37%, făina este mai scumpă cu 33%, iar laptele și produsele lactate au suferit majorări cu 30%.

Recomandari