Ce boli poti lua de la piscina. Avertismentul medicului Carmen Dorobat

Ce boli poti lua de la piscina. Avertismentul medicului Carmen Dorobat
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
06 Iul 2022, 19:35
  update
Actualizat
06 Iul 2022, ora: 19:35
     
In sezonul estival, una dintre principalele activitati de distractie sunt piscinele. Medicii atrag insa atentia asupra bolilor pe care le puteam lua si la ce trebuie sa fim atenti inainte de a alege pisicina la care dorim sa mergem 

Carmen Dorobăț, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a explicat ce boli putem lua si cat de periculoase pot fi acestea. Una dintre cele mai frecvente boli cu care putem pleca din vacanță este boala călătorului.

”Fiind sezonul estival este posibil să avem acele boli ale călătorului. Sunt boli specifice unui anumit areal geografic. De aceea persoanele care merg, în special, în zonele tropicale și subtropicale trebuie să primească consiliere din partea medicului de familie, din partea medicilor epidemiologi sau infecționiști, să se vaccineze dacă este cazul pentru zona respectivă”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț pentru DCMedical.

Boala călătorului este o afecțiune digestivă care se manifestă prin scaune moi, apoase și crampe abdominale. Aceasta apare ca urmare a consumului de alimente sau apă contaminate. Zonele mai expuse sunt țările din America Latină, Africa, Orientul Mijlociu, Asia şi unele ţări din Europa. Să nu credeți însă că vacanțele în țară sunt lipsite de riscuri.

”La arealul nostru geografic, ATENȚIE la mușcătura de căpușe, ATENȚIE la ceea ce înseamnă baia în piscine care nu sunt supravegheate din punct de vedere epidemiologic pentru că aceste piscine cu atât mai mult lacurile sau iazurile pot fi purtătoare ale unor virusuri din categoria enterovirusurilor, care determină boli grave de tipul meningită și encefalită”, a mai explicat medicul infecționist.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere