Cel mai cautat medicament pentru copii dispare din farmacii timp de o luna

Cel mai cautat medicament pentru copii dispare din farmacii timp de o luna
  calendar_month   update 23 Nov 2022, ora: 12:49      
Unul dintre cele mai cautate medicamente pentru copii dispare din magazine pentru o luna. Acesta nu va mai fi disponibil in farmacii pana la data de 18 decembrie, anunta Agentia Nationala a Medicamentului. Acesta a disparut de pe piata din cauza consumului foarte mare.

Este vorba mai exact despre Panadol Baby 24/ mg/ml, care a disparut din farmacii din cauza consumului foarte mare din cauza numeroaselor viroze respiratorii in randul copiilor in aceasta perioada.

Medicamentul poate fi inlocuitde Larofen pentru copii 100 mg/5 ml, Algin baby 100 mg/5 ml, Brufen 20 mg/ml, Mig Pediatric 20 mg/ml, Paduden cu aroma de caise 20 mg/ml. Toate acestea au aceeași substanță activă și formă farmaceutică.

Carmen Zapucioiu, medic primar pediatru şi medic specialist în pneumologie pediatrică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, a declarat ca Romania se confrunta cu un val urias de viroze respiratorii in randul copiilor. Zilnic, ajung la urgente aproximativ 400 de copii cu boli respiratorii.

„În această perioadă, sunt foarte multe viroze respiratorii, sunt mai multe decât au fost în alţi ani şi parcă sunt mai multe şi decât erau înainte de pandemie.De trei săptămâni numărul lor a crescut foarte mult, foarte multe boli respiratorii pornind de la rino-faringită, deci guturai, virozele obişnuite dar sunt foarte multe care evoluează nefavorabil şi care merg către pneumonie asociată cu insuficienţă respiratorie. Mulţi dintre copiii care sufereau de astm bronşic au acutizări ale astmului în această perioadă.În ceea ce priveşte germenii care sunt întâlniţi în această perioadă, în spitalul nostru în fiecare iarnă, începând de toamna-iarna suntem centru pilot pentru depistarea agenţilor patogeni care determină infecţii respiratorii.De două săptămâni a început să funcţioneze centrul, la această perioadă am găsit ca virusuri în special virusul sinciţial respirator şi rinovirusurile care dau forme severe, la sugari de exemplu dau bronşiolite cu insuficienţă respiratorie, deci copiii au nevoie să ajungă la spital, să fie puşi la oxigen, să li se administreze tratament”, a precizat medicul pentru News.ro.

Recomandari