Cine este doctorita care lua mita de la pacientii bolnavi de cancer, desi lua salariu de 5000 de euro

Cine este doctorita care lua mita de la pacientii bolnavi de cancer, desi lua salariu de 5000 de euro
  calendar_month   update 21 Ian 2023, ora: 18:19      
Detalii socante ies la iveala despre ceea ce se intampla in spitalele din Romania. O doctorita, sefa a sectiei de Oncologie la spitalul din Suceava, lua spagi uriase la pacientii bolnavi de cancer. Aceasta nu se oprea doar la bani, ci primea si alimente sau bunuri, desi avea un salariu lunar de 25.000 de lei, aproximativ 5000 de euro.

Doctorita Anca Ababneh Dumitrovici a fost prinsa in flagrant si in prezent este arestata preventiv. Potrivit procurorilor, spaga era un obicei al doctoritei, iar anchetatorii au probe ce dovedesc asta inca din primavara anului trecut. Peste 60 de bolnavi de cancer ori rudele acestora i-au dat femeii spaga. Oamenii legii spun ca doctorita nu ar fi refuzat nici cascavalul sau mierea. Toate aceste pretentii veneau in contextul in care doctorita a castigat lunar de la stat si de la privat nu mai putin de 25.000 de lei lunar.

Medicul conducea Sectia de Oncologie a Spitalului Județean din Suceava de circa doi ani, iar în grijă sa erau toți pacienții din zonă care suferă de cancer. Totul a ieşit la iveală după ce un pacient a făcut reclamantie la Parchet. Acestuia i-ar fi cerut câteva sute de lei ca să îl îngrijească în secția de oncologie.Bolnavul s-ar fi plâns și de faptul că acelaşi medic amâna eliberarea rețetelor și acordarea tratamentului până când primea o atenție.

Maria Crina Grețcan, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava: „A pretins și a primit diferite sume de bani, respectiv între 50 și 200 de lei, precum și 50 de euro, precum și alte bunuri, de la pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit.”

Recomandari