Cum poti descarca online cazierul judiciar. Eliberarea documentului este gratuita

Cum poti descarca online cazierul judiciar. Eliberarea documentului este gratuita
  calendar_month   update 30 Ian 2023, ora: 19:12      
Cazierul judiciar va putea fi descarcat incepand de astazi si online. Eliberarea acestui document in format electronic este gratuita si va putea fi descarcat de pe platforma Ghiserul.ro, acelasi site unde se platesc taxele, impozitele, amenzile sau alte servicii.

Potrivit autoritatilor, in acest moment isi pot descarca cazierul judiciar online doar pesoanele care nu au fapte penale. Romanii care au insa inscrisuri in cazier vor trebuie sa mai astepte pana cand isi vor descarca online acest document.

Cazierul judiciar mai poate fi cerut la angajare doar in cazul in care legislatia prevede ca acest lucru este obligatoriu. De exemplu in cazul cazul funcționarilor publici, consilierilor juridici, gestionarilor sau personalului cu atribuții de pază. De asemenea, eliberarea cazierului este gratuită, se realizează pe loc, iar perioada de valabilitate este de 6 luni. Oficialii au mai anunțat că eliberarea online a cazierului judiciar va scuti peste 1,5 milioane de români de drumuri la secțiile locale de poliție.


Recomandari