Cum scoti petele de pe covor fara sa il duci la curatatorie. 4 metode care nu dau gres

Cum scoti petele de pe covor fara sa il duci la curatatorie. 4 metode care nu dau gres
  calendar_month   update 24 Nov 2015, ora: 08:13      
Cafea, sos, vin, noroi. Sunt o multime de lucruri care pot pata covorul din living ori pe cel din dormitor. Iar spalatul intregului covor presupune un efort urias, dar si costuri pe masura.

Exista insa cateva variante de curatare a covorului "la fata locului", fara sa fii nevoita sa intorci casa pe dos.

Intr-o stica cu atomizor pune cam o ceasca de apa calda, o lingura de bicarbonat, trei linguri de otet si 2-3 picaturi de detergent lichid, agita bine sa se dizolve bicarbonatul si detergentul, apoi spreiaza pe pata si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Cu o carpa inmuiata in apa freaca apoi pata si lasa se de usuce.

Exista insa si variante pentru fiecare tip de pata de pe covor. Spre exemplu, una de vin rosu o poti curata daca torni putin sifon pe pata iar apoi freci cu o carpa inmuiata in apa cu putin detergent linchid. Mai poti amesteca parti egale de detergent lichid cu apa oxigenata si sa aplici pe pata.

Pana si guma de mestecat poate fi scoasa daca s-a prins in tesatura covorului. Pune pe locul murdar cateva cuburi de gheta si lasa-le cam 10 minute, apoi freaca locul cu o periuta sau cu o carpa umeda.

Pe pata de grasime proaspata presara mai intai sare, iar dupa 5-10 minute indeparteaz-o cu o carpa si aplica doua linguri de alcool alb pe care lasa-l 15-20 de minute. Sterge si apoi spala cu apa calda si detergent lichid.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

bucatar, stilist sau sudor
  • person

    "cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right