Cutremur de 5,9 grade in Turcia, urmat de 70 de replici. Detalii de ultima ora

Cutremur de 5,9 grade in Turcia, urmat de 70 de replici. Detalii de ultima ora
  calendar_month        
Panica uriasa in Turcia, unde s-a produs, marti dimineata, un cutremur puternic de 5,9 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc in vestul Turciei si a fost urmat de nu mai putin de 70 de replici, au anuntat oficialii.

Potrivit primelor informatii, au fost raniti 35 de oameni, unul fiind in stare grava dupa ce a incercat sa sara de pe balcon.

„Avem 35 de răniţi, dintre care unul în stare critică”, a declarat ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca. „Au fost înregistrate 70 de replici, inclusiv şase cu magnitudinea 4”, a anunţat acesta, potrivit agerpres.ro.

Epicentru cutremurului produs in jurul orei 4.00 a fost in provincia Düzce de la Marea Neagră, însă s-a resimţit până la Istanbul, aflat la aproximativ 200 de kilometri de Düzce, şi la Ankara, potrivit agenţiei turce pentru protecţie civilă Afad. Inițial, US Geological Survey (USGS) a înregistrat o magnitudine de 6,1 grade, iar Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC) a spus că magnitudinea a fost de 6 grade.

Cel mai puternic seism din ultimii ani din Turcia a avut loc in octombrie 2022 în oraşul Izmir de la Marea Egee, în care au murit mai mult de 100 de persoane

Recomandari