Cutremur puternic in Arad. Blocurile au inceput sa se clatine

Cutremur puternic in Arad. Blocurile au inceput sa se clatine
  calendar_month        
Un cutremur puternic s-a produs marti in Arad. Seismul a avut magnitudinea de 5,2 si s-a produs la adancimea de 5.6 km. Oamenii s-au speriat deoarece blocurile au început să se clatine.

„În ziua de 06.06.2023, 20:26:51 (ora României), s-a produs în CRIȘANA, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 5.6 km. ITENSITATE VII. Cutremurul s-a produs la 20km E de Arad, 50km NE de Timișoara, 71km SE de Bekescsaba, 95km N de Reșița”, a transmis Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

"Echipajele de pompieri au fost alertate şi sunt pe teren. Până la acest moment au fost primite apeluri la 112 (şapte în judeţul Arad, unul în judeţul Sălaj, unul în municipiul Timişoara şi unul în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor", precizează MAI, pe pagina sa de Facebook.

Seismul a fost resimțit în special la Cluj, Arad, Oradea și Timișoara.

„Ne-am speriat foarte tare. A fost și un zgomot puternic. A fost cel mai intens cutremur pe care l-am simțit vreodată”, a declarat o aradeanca.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

just
  • person

    ""ce nu te doboara,te face mai puternic.""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right