Fenomene meteo extreme in Romania: ger, viscol si caderi masive de zapada

Fenomene meteo extreme in Romania: ger, viscol si caderi masive de zapada
  calendar_month   update 18 Nov 2019, ora: 10:20      
Vremea se raceste drastic in urmatoarea perioada! Un val de aer polar va traversa tara noastra, iar temperaturile vor fi foarte scazute in anumite regiuni.

De asemenea, se anunta fenomene meteo extreme: va ninge abundent, va fi ger si viscol puternic, au declarat meteorologii.

"Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă - decembrie, ianuarie, februarie - regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare", a declarat Florinela Georgescu, directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie.

"Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână - zece zile în avans", a adăugat Georgescu.
Recomandari