Furtuna Mathis loveste Europa. Fenomene meteo extreme in urmatoarele zile

Furtuna Mathis loveste Europa. Fenomene meteo extreme in urmatoarele zile
  calendar_month   update 30 Mar 2023, ora: 19:34      
Vesti proaste de la meteorologi! Furtuna Mathis va lovi Europa incepand de maine si va aduce fenomene meteo extreme. Furtuna este in formare pe Oceanul Atlantic, iar in urmatoarele ore va ajunge in mai multe tari.

Meteorologii au anunțat că furtuna Mathis va intra mâine în Europa, după ce se va forma pe Oceanul Atlantic. Specialiștii au precizat totodată și care vor fi zonele afectate de fenomenele extreme.

Zonele care vor fi afectate mâine de furtuna Mathis sunt Franța, Elveția, nordul Italiei, sudul Angliei, zone de țărm, în partea de nord a Spaniei, vestul și sudul Germaniei, dar și Belgia.

Furtuna va aduce rafale de vant ce ar putea sa depaseasca 100 Km/h. In sudul Franței și în Peninsula Iberică au fost insa inregistrate temperaturi ridicate pentru aceasta perioada a anului, iar termometrele au aratat chiar și 30,8 grade Celsius, în Navarrenx, Franța. In Spania, de asemenea, au fost inregistrate temperaturi mult mai ridicate decat in mod normal in luna martie, aici fiind chiar si 37,7 grade Celsius, în Insulele Canare, La Aldea de San Nicolas.

Cu atât mai mult, în Portugalia a fost cald, 31,5 grade Celsius în Santarem. Acolo, 6 stații ar fi înregistrat valori record mai mari de 30 de grade Celsius.

Recomandari