Mai multe zile libere pentru romani in 2023. Modificare in Codul muncii

Mai multe zile libere pentru romani in 2023. Modificare in Codul muncii
  calendar_month   update 03 Dec 2022, ora: 11:33      
Anul 2023 vine cu vesti bune pentru angajatii din Romania! Acestia vor vor beneficia de mai multe zile libere anul viitor dupa ce Codul muncii a fost modificat la finalul lunii octombrie.

Astfel, angajatii pot cere mai multe zile libere de la anul, insa in anumite conditii. Conform noului Cod al muncii, potrivit Legii Legea 283/2022, romanii pot solicita 10 zile libere platite pentru urgente familiale, pe care le pot recupera ulterior, de comun acord cu angajatorul. Aceste zile libere nu vor afecta numarul total de zile de concediu de odihna. Totodata, angajatii vor avea dreptul sa ceara pana la cinci zile libere lucratoare pe an daca trebuie sa ingrijeasca o persoana apropiata care sufera de o boala grava.

Românii au dreptul la mai multe zile libere în anul 2023, conform Codului muncii, ce a fost modificat printr-o lege intrată în vigoare la finalul lunii octombrie, care aduce mai multe beneficii noi pentru salariați. Angajații le pot cere în anumite condiții.

De asemenea, salariații pot cere să fie trecuți pe un post vacant mai favorabil, precum și să nu fie nevoiți să treacă prin noi perioade de probă, dacă semnează un contract de muncă asemănător cu anteriorul în cadrul aceluiași angajator.

Recomandari