Premierul Slovaciei a fost impuscat in timpul unui eveniment public.

Premierul Slovaciei a fost impuscat in timpul unui eveniment public.
  calendar_month   update 15 Mai 2024, ora: 17:06      
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat după o ședință de guvern si a fost transportat de urgenta la spital. Mai multe focuri de armă au fost trase asupra lui Fico, potrivit agenției de presă TASR.

Nu se stiu inca detalii despre starea actuala a premieruluii, iar serviciul medical de urgență din Slovacia a declarat că a trimis o ambulanță cu elicopter la fața locului. Cel puțin trei gloanțe l-ar fi atins în abdomen și piept, potrivit presei locale.

Orașul Handlova, unde s-a produs incidentul, se află la aproximativ două ore de mers cu mașina de capitala Bratislava.

Președintele slovac Zuzana Čaputová a condamnat dur festul si l-a numit un atac "brutal și nesăbuit" asupra politicianului în vârstă de 59 de ani.

"Sunt șocată. Îi doresc lui Roberto Fico toată puterea în acest moment critic pentru a-și reveni după atac", a scris Čaputová pe Facebook.

Fico a câștigat un al treilea mandat de prim-ministru slovac în octombrie anul trecut, după ce a desfășurat o campanie în care a criticat sprijinul occidental pentru Ucraina. Înaintea alegerilor, Fico nu a făcut un secret din simpatiile sale față de Kremlin și i-a acuzat pe "naziștii și fasciștii ucraineni" că l-au provocat pe Vladimir Putin să lanseze invazia, repetând povestea falsă pe care președintele Rusiei a folosit-o pentru a-și justifica invazia

.În timp ce se afla în opoziție, Fico a devenit un aliat apropiat al premierului Ungariei, Viktor Orban, în special când a fost vorba de critici la adresa Uniunii Europene.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cu Adrian (Capricornul) la un suc si o discutie
  • person

    "relatiile mele cu un capricorn workaholic, un scorpion pasional, un tauras protector..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right