Studiu: Persoanele care poarta ochelari se infecteaza mai greu cu coronavirus

Studiu: Persoanele care poarta ochelari se infecteaza mai greu cu coronavirus
  calendar_month   update 22 Sep 2020, ora: 17:40      
Persoanele care poarta ochelari se pot infecta mai greu cu coronavirus, arata un studiu realizat de cercetatorii din China.

Se pare ca aceste persoane sunt mult mai bine protejate de ochelarii pe care ii poarta, ochiul fiind considerat o cale importanta de infectie. Ochelarii de vedere împiedică sau descurajează purtătorii să își atingă ochii, evitând astfel transferul virusului de la mână la ochi. Studiile arată că oamenii care nu poartă ochelari își vor atinge involuntar ochii de aproximativ 10 ori pe oră, spre deosebire de purtători, mărind astfel riscul de îmbolnăvire.Cu toate acestea, studiul nu poate fi sută la sută sigur deoarece a fost făcut într-un singur centru şi pe un eşantion mic de oameni.

Studiul a fost efectuat în perioada 27 ianuarie - 13 martie 2020, pe 276 de pacienți internați cu coronavirus în spitalul Suizhou Zengdu, Suizhou, China, un spital desemnat pentru tratamentul COVID-19 în zonă.Numărul pacienţilor care purtau ochelari a fost mai mic decât al celor care nu purtau. Astfel, s-a ajuns la concluzia că purtătorii de ochelari de vedere pot fi mai puțin sensibili la noul coronavirus, potrivit stirileprotv.ro.
Recomandari