Te poti spovedi daca nu ai tinut post? Ce spune preotul Constantin Necula

Te poti spovedi daca nu ai tinut post? Ce spune preotul Constantin Necula
  calendar_month   update 01 Apr 2023, ora: 16:15      
Pentru ca foarte multi romani se intreaba daca se pot spovedi chiar daca nu au tinut post, preotul Constantin Necula a explicat clar ce inseamna sa tii post.

Noi și când postim, postim ușor. Ceea ce recomand și ăi rog pe oameni să înțeleagă e că postul nu e post, dacă nu e trăit ca un post. Dincolo de nu mâncăm, nu bem, cui ne rugăm și ce anume construim pentru ca să ne fie bine? Efortul ăsta al nostru mă uimește ce cărți cu mâncare de post a putut să scoată Biserica în ultimii ani, nu Biserica, oamenii din Biserică, pentru mine este entuziasmant. În mod cert suntem o Biserică de mâncăi. Tocmai de aia lângă modul de ceea ce mâncăm trebuie să învățăm că postul înseamnă, de fapt, tot ce reduci prin postire în cheltuiala ta de alimentare, pleacă spre sărac ca să nu moară de foame. Dacă reușim asta, suntem salvați. Postul e spre vindecare, ne scoate, de fapt, din foame nu ne bagă în foame. Nu foamea e postit. Postitul este echilibru în alimentație în măsura în care celălalt săracul să aibă și el o zi mai bună. "

Trebuie sa tii post inainte de spovedanie?

Ei bine, pentru a ne spovedi nu este nevoie de nicio pregătire anterioară, doar în cazul în care vrem să ne împărtășim este esențial să ținem post.„Spovedania înseamnă mărturisirea păcatelor, Mântuitorul Iisus a fixat această taină să ne dea nouă posibilitatea să punem început bun vieții noastre de fiecare dată, adica să dezlegăm prin lucrarea, dobândită prin sfânta taină a mărturisirii în fața preotului, că tu te mărturisești în fața preotului ca martor. Să le dea posibilitatea să pună început bun vieții lor de fiecare dată. Prin spovedanie primești dezlegarea la împărtășanie și împărtășania este trupul și sângele Domnului, intrarea în comuniune cu Dumnezeu!”, explică preotul Valentin Fotescu, pentru Știrile Kanal D.

Recomandari