Traditii si obiceiuri de Inaltare 2023. Ce este bine sa faci

Traditii si obiceiuri de Inaltare 2023. Ce este bine sa faci
  calendar_month   update 24 Mai 2023, ora: 20:24      
Inaltarea Domnului se celebreaza in fiecare an la 40 de zile dupa Paste. Anul acesta, se praznuieste pe 25 mai si este una dintre cele mai importante sarbatori din an. Este marcata de o serie de traditii si obiceiuri pe care orice credincios este bine sa le respecte pentru noroc, sanatate si spor in toate. Iata mai jos ce este bine si ce nu este bine sa faci de Inaltarea Domnului.

Pe 25 mai, de Inaltarea Domnului este bine sa dai de pomana alimente pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi. Este ultima zi în care creștinii pot mânca ouă.în această zi nu este se fac treburi în gospodărie.

In aceasta zi este interzis sa speli rufe. Vei atrage numai ghinioane si necazuri daca nu respecti aceasta traditie. De Inaltarea Domnului nu este bine sa te certi si nici sa arunci vorbes urate. În această zi se vopsesc ouă roșii, care se împart cu cei dragi în semn de bucurie și împăcare.

În ziua Înălțării Domnului, creștinii trebuie să împartă ceapă verde și rachiu în memoria celor care nu mai sunt printre noi, astfel încât sufletele acestora să ajungă în Rai. Această tradiție are ca scop comemorarea celor dragi care au trecut în lumea de dincoloÎn trecut, oamenii purtau la brâu frunze de leuștean pentru a fi feriți de rele și protejați de boli.

În popor se spune că toți cei care mor în perioada dintre Paște și Înălțarea Domnului pot ajunge în Rai și le pot fi iertate păcatele.Aceasta este o credință puternică, care îi consolează pe cei care și-au pierdut dragii în această perioadă și îi ajută să treacă mai ușor peste durerea pierderii.
Recomandari