Un nou val de aer rece peste Romania. Temperaturile scad drastic

Un nou val de aer rece peste Romania. Temperaturile scad drastic
  calendar_month   update 03 Dec 2023, ora: 20:43      
Un nou val de aer rece in Romania ajunge in aceste zile. Temperaturile vor scadea drastic in urmatoarele zile. Noptile vor fi geroase, iar ziua va fi destul de frig. Abia la mijlocul saptamanii temperaturile vor creste putin. Sunt asteptate ploi si ninsori in zonele montane.

"Masa de aer rece a coborât în zona țării noastre, astfel încât astăzi, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu au mai depășit 4 grade Celsius la amiază, după cele 15-16 și chiar 20 de grade Celsius în partea vestică, ieri. De mâine, această masă de aer va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării, astfel încât debutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Vorbim despre maxime de 3-4 grade, inclusiv în Capitală, iar minimele vor fi de -11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei. De la mijlocul săptămânii, temperaturile vor mai crește și ne vom apropia de cele normale pentru această perioadă. Vorbim despre maxime între 1 și 8 grade și minime între -5 până la 5 grade.

Însă, tot de la mijlocul săptămânii vor fi și precipitații. Va ninge în zona montană, vor predomina ninsorile dar nu excludem să avem și în zonele joase de relief precipitații sub formă de ploaie și lopoviță, pentru că temperaturile scăzute vor favoriza acest context, în condițiile în care un nou ciclon se va forma în Mediterană", anunță Elena Mateescu, directorul ANM.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Mai multe jocuri
  • person

    "everything from everywhere"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right