Victor Piturca a fost retinut de DNA. Este cercetat in dosarul mastilor achizitionate pentru MAPN

Victor Piturca a fost retinut de DNA. Este cercetat in dosarul mastilor achizitionate pentru MAPN
  calendar_month   update 30 Ian 2023, ora: 19:40      
Victor Piturca a fost retinut dupa ce a fost audiat de procurori in cadrul dosarului mastilor achizitionate pentru MAPN. Procurorii au facut deja perchezitii in acest dosar inca de anul trecut, iar acum fostul selectioner a trebuit sa dea explicatii despre implicarea sa.

Faptele de care sunt acuzați inculpații din dosar încep în 2020, când generalul D.P. i-a dat drept sarcină șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MAPN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale, cu precădere măști, pentru că MAPN nu dispunea de sumele respective, informează prosport.ro.

Șeful farmaciilor ar fi luat legătura cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti pentru a le intermedia relația cu o firmă din China. Astfel, generalii MAPN au găsit furnizor chinez, dar au realizat că nu au fonduri suficiente și ar fi apelat la Victor Pițurcă. Antrenorul ar fi finanțat întreaga operațiune prin intermediul firmei administrate de fiul său, Alexandru Pițurcă (SC PAV GREEN ENERGY SRL), care a plătit transportul măștilor.

Recomandari