Vine ciclonul polar in Romania. Temperaturile scad drastic in toata tara

Vine ciclonul polar in Romania. Temperaturile scad drastic in toata tara
  calendar_month   update 25 Ian 2023, ora: 18:25      
Vin ninsorile si gerul in Romania. ANM a anuntat 3 zile de iarna autentica. Meteorologii spun ca in urmatoarea perioada, temperaturile vor scadea drastic, vor fi ninsori abundente in mai multe regiuni din tara si vantul va sufla tare.

„Se conturează ca acest ciclon care va aborda țara noastră încă de noaptea de joi spre vineri și se va manifesta și pe parcursul zilei de vineri și sâmbătă, să determine în unele zone din țară ninsori abundente, ninsori posibil asociate și cu vânt în zona Curburii și nu putem exclude nici scenariul în care zona Moldovei să se afle sub incidența atât a masei de aer rece, cât și a precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare care să ducă la formarea unui strat consistent de zăpadă.

Există semnale în momentul de față că în unele zone din țară, mă refer mai ales la zona subcarpatică, zona Carpaților Meridionali, ceea ce este un lucru îmbucurător, stratul de zăpadă să fie unul mai consistent, chiar de jumătate de metru.", a declarat Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM la Realitatea TV.

Recomandari