Doi ani de tango in Bucuresti

Doi ani de tango in Bucuresti
  calendar_month        
In perioada 5 - 20 septembrie, Clubul El Tango impreuna cu Amsterdam, Grand Cafe (centrul istoric - Covaci nr.6) organizeaza evenimentul "Doi ani de tango in Bucuresti". In program sunt cuprinse lectii gratuite de tango, practica & milongas, o expozitie de fotografie tanguera, un atelier de tango argentinian cu Richard & Rahel din Germania, concerte de tango. Evenimentul se va incheia pe 20 septembrie cu o Gran Milonga con musica en vivo, cu ocazia Zilei Bucurestiului, la care intrarea va fi libera.

Tangoul, la moda in perioada interbelica si apoi pana prin anii 50-60, a revenit cu vigoare in anii 90 in toata Europa, America si Asia, insa Romania a imbratisat iar tangoul doar de doi ani. Nu a facut-o cu graba, ci incet, ezitant iar apoi tot mai sigura pe pasi, tot mai confortabila in imbratisarea unui necunoscut. Tangoul este un mod de viata, un mod de a trai o clipa. Iar daca se spune uneori ca tangoul este pasional, senzual sau ... nemaipoment, este pentru ca fiecare dintre noi avem momente cand traim aceste stari iar aceasta se vede uneori prin dans, prin tango.

Fondatorii si coordonatorii Clubului El Tango , Alina si Catalin Dumitrescu s-au intors in martie 2004 din Buenos Aires. Au vazut o intreaga lume dansand tango si si-au dorit aceasta frumusete si pentru Bucuresti, Romania. Cum nu exista o scoala de tango si nici cluburi in care sa se mai danseze tango, au hotarat sa infiinteze o scoala, El Tango, si sa inceapa sa predea tango. Au inceput cu prietenii care apoi, le-au povestit prietenilor si apoi clubul s-a extins. Timp de doi ani sute de persoane au trecut pragul scolii El Tango. Au invitat si profesori din Argentina si Statele Unite, care au sustinut ateliere de tango la Bucuresti. Dar ceea ce este cel mai important, in fiecare saptamana au organizat cate doua serate dansante (milongas & practicas) si au incurajat diferite formatii sa cante muzica de tango.Evenimentele cuprinse in programul aniversarii celor "Doi ani de tango in Bucuresti" vin in continuarea unui alt festival de tango organizat de Clubul El Tango: Aleea de tango. Aleea de tango este primul festival de tango romanesc, desfasurat in perioada 10 iunie-17 septembrie si care a adus tangoul din nou in parcul Cismigiu. Astfel, in fiecare sambata si duminica, de la 14.00 la 19.00, pe aleea lacului Cismigiu, inspre Izorul lui Eminescu s-au organizat lectii gratuite de tango si serate dansante cu intrare libera. Si asa tangoul a iesit din nou pe strada, incantandu-i pe cei tineri cu farmecul sau si aducand bucurie si amintiri celor care il mai dansasera odinioara, in anii tineretii interbelice. Au fost asadar 15 sfarsituri de saptamana, 30 de zile, in care peste 1000 de oameni au trecut pe Aleea de tango in fiecare zi si l-au dansat cu incantare.

Program "Doi ani de tango in Bucuresti"
Marti, 5 septembrie, Practica con Miquel Calo y Francisco Canaro, Amsterdam, Grand Cafe - Exit Club, ora 19.00-23.00
Miercuri, 6 septembrie, Practica con Ricardo Tanturi y Alfredo de Angelis, Amsterdam, Grand Cafe - Grand Room, ora 19.00-23.00
Joi, 7 septembrie, Practica con Carlos Di Sarli y Anibal Troilo, Amsterdam Grand Cafe - Exit Club, ora 19.00-23.00
Vineri, 8 septembrie, Gran Milonga cu muzica live, Amsterdam, Grand Cafe, ora 23.00-3.00, va canta formatia Picante (Alexandru Nuca - bandoneon si Horia Preda - chitara)
Sambata si Duminica, 9-10 septembrie, Parcul Cismigiu, 14.00-21.00, dans pe "Aleea de Tango"
11-16 septembrie, atelier de tango argentinian sustinut de Richard & Rahel (Germania), detalii privind inscrierea la www.eltango.ro
Vineri, 15 septembrie, Milonga, Cofetaria Chocolat (Calea Victoriei 12A, intrarea Stavropoleus), ora 23.00- 3.00
Sambata, 16 septembrie, Gran Milonga cu muzica live, Amsterdam, Grand Cafe, ora 23.00-3.00, va canta formatia El Tango (Tudor Anghelescu - chitara, Ciprian Parghel - contrabas si Mihai Melinescu - chitara)
Sambata si Duminica, 16-17 septembrie, Parcul Cismigiu, 14.00-21.00, dans pe "Aleea de Tango" - ultimul week-end al verii de tango in Bucuresti. Vor dansa tango demonstrativ Richard & Rahel, Catalin & Alina, Tudor Mihai & Raluca Aldea. Va fi prezentata si o expozitie de fotografie cu imagini de dans in parc de pe toata perioada verii.
20 septembrie, Ziua Bucurestiului, Amsterdam, Grand Cafe, ora 19.00-20.00 lectie gratuita de tango, 20.00-23.00 Milonga cu muzica live - formatia PicanteRecomandari

Newsletter Ele.ro

Litoralul romanesc vs. litoralul strain
  • person

    "banii nu altceva decat o forma de sclavie impersonala,in locul vechii sclavii persoanle"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right