Paul Newman - adio ochi albastri

Paul Newman - adio ochi albastri
  calendar_month        
Daca ochii mei s-ar face caprui, cariera mea s-ar sfarsi, glumea odata Paul Newman. Nimeni nu poate sa ascunda faptul ca ochii lui au fost magici, nici macar el.

Insa dupa o cariera lunga pe marile ecrane lumea i-a spus adio lui Paul, care a murit din cauza cancerului pe 26 septembrie 2008.

Un corp minune

Sotia sa Joanne Woodward a spus prima oara cand l-a vazut pe Newman "prea frumos pentru cuvinte". Chipul sa a fost ca un magnet in filme, si-a expus fizicul atragator in Cat on a Hot Tin Roof, Harper and The Long, Hot Summer..etc.Iubire si casatorie

89526.jpg

Desi s-au intalnit pentru prima oara in 1953, Newman si Woodward s-au indragostit pe platourile de filmare la filmul The Long Hot Summer.

Dupa divortul sau de sotia Jackie, Newman si Woodward s-au casatorit in februarie 1958 si au devenit cel mai longeviv cuplu. Cand a fost intrebat daca a inselat vreodata, el a raspuns: "de ce sa te prostesti cu hamburgeri cand acasa ai o masa calda?"

Pe platouri

Printr-o ironie a sortii, Newman a intrat in lumea filmului cu rolul de boxer Rocky Graziano in 1956 in Somebody Up There Likes Me. Film regizat de James Dean inainte de moartea sa.

Tata de fete

Newman a facut o afacere impreuna cu familia sa, un show special impreuna cu sotia sa si cele doua fiice, Melissa and Clea. Actorul a avut 3 fete cu Woodward si inca doua dintr-o casatorie anterioara.

Fiul sau a murit prea devreme

Singurul fiu a lui Newman, Scott a murit din cauza unei supradoze in 1978. In memoria sa, Newman a deschis un centru pentru dezintoxicare.

Premii

Dupa sapte nominalizari la Oscar, Newman a plecat acasa cu Premiul Academy Award in 1986 iar un an mai tarziu cu Best Actor pentru The Color of Money.

89525.jpg

Iubire ca-n povesti

Newman si Woodward n-au pierdut niciodata iubirea si respectul care i-au legat si au devenit un simbol pentru iubire eterna la Hollywood.

La ce-a de-a 50 a aniversare a casatoriei lor Woodward a declarat: "sa fii casatorita cu un barbat care te face sa razi in fiecare zi, asta da tratament"!

Recomandari