Sarbatoarea Muzicii in Bucuresti

Sarbatoarea Muzicii in Bucuresti
  calendar_month        
Prima zi de vara, 21 iunie, este incepand cu anul 1982 in Franta si ziua "Sarbatorii Muzicii" care are loc in peste 100 de tari unde se desfasoara mii de concerte gratuite sustinute de muzicieni amatori sau profesionisti din toate colturile lumii.

In Romania, 12 orase vor gazdui in acest an aproximativ 50 de grupuri sau ansambluri muzicale din sapte tari. La Bucuresti sarbatoarea va dura sase zile si va oferi publicului 28 de concerte sustinute de artisti si grupuri reprezentative pentru o gama variata de genuri muzicale.

Sarbatoarea Muzicii va cuprinde si lansarile a trei discuri din colectia Musique des Sph?res, produsa de Institutul Francez din Bucuresti.

- Sambata 18 iunie orele 20.30 la Green Hours lansarea discului "Cantece din Rasarit" Maria Raducanu & Jan Roder (Germania);

- Luni 20 iunie orele 20.30 la Green Hours lansarea discului "Mamaliga Mood" Michel Marre & Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Pedro Negrescu si Laurentiu Stefan;

- Miercuri 22 iunie orele 19.00 Sala Elvira Popescu lansarea discului "Duo" Aurelian Octav Popa & Sanda Craciun Popa.

Aceasta editie se va bucura de prezente romanesti extrem de apreciate de public : Voltaj, Proconsul, Iris, Mircea Tiberian, Maria Raducanu, Aurelian - Octav Popa, Slang, Ges Romano...

"Zdob si Zdub", din Chisinau, vor fi prezenti la o noua intalnire cu publicul romanesc in Piata Revolutiei pe 21 iunie. De asemenea, Rachid Taha (Franta / Algeria) va sustine un concert extraordinar cu influente arabe, etno, rock, funk.

O prezenta de exceptie in acest an este Marry Collins (Marea Britanie) alaturi de Adrian Butterfield, Richard Campbell si Matthew Halls care vor sustine luni 20 iunie, la Sala Elvira Popescu, un spectacol de dans si muzica baroca iar marti, 21 iunie orele 10.30, la Sala Elvira Popescu, un atelier de dans.

Ateneul Roman participa la Sarbatoarea Muzicii cu o serie de concerte in zilele 18, 19 si 22 iunie iar Muzeul Taranului Roman organizeaza concerte ale unor grupuri de virtuozi.

Pentru ca spiritul sarbatorii, asa cum este ea la Paris, Budapesta, Bruxelles, Londra, sa cuprinda si Bucurestiul, amatorii sunt invitati sa cante in piete, in parcuri si sa vina la concerte.

Potrivit Chartei Europene a Sarbatorii Europene a Muzicii ( www.fetedelamusique.culture.fr ), concertele sunt gratuite, in sali de concert, dar si in parcuri, piete, in locuri neconventionale. Cateva dintre locurile de desfasurare a concertelor sunt : Piata Revolutiei, Parcul Cismigiu, Muzeul Taranului, Ateneul Roman, Green Hours, La Motoare, Sala Elvira Popescu si multe altele.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

a fi sau nu remarcata
  • person

    "cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right