Seara Leopold Sedar Senghor

Seara Leopold Sedar Senghor
  calendar_month        
Miercuri, 20 septembrie 2006, orele 18.00, la Muzeul Literaturii Romane (Sala Ronda) va avea loc lansarea a doua volume editate de Institutul Cultural Roman .

Totem - Poezie francofona din Africa si Caraibe. Antologie de Radu Carneci. Versiune romaneasca de Sanziana Colfescu-Dragos, Gheorghe Dragos, Radu Carneci.

Leopold Sedar Senghor, De la negritudine la civilizatia universalului - Cu un cuvant al autorului. Selectie si traducere: Radu Carneci si Mircea Traian Biju.

Cartile lansate fac parte din seria de lucrari semnificative pentru spiritualitatea comunitatii de natiuni francofone, serie initiata de Editura ICR in acest an. Ambele aparitii au fost sprijinite financiar de Guvernul Romaniei, prin intermediul Comisariatului General pentru Francofonie.

Lansarea are loc cu ocazia conferintei "Leopold Sedar Senghor - poetul presedinte", manifestare organizata de Uniunea Scriitorilor din Romania in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Ministerul Afacerilor Externe prin Secretariatul General al Francofoniei, cu sprijinul Ambasadei Belgiei in Romania, Maison Internationale de la Poesie, Alliance Belgo-Roumaine si al Muzeului Literaturii Romane. In acelasi cadru, va fi prezentata lucrarea Leopold Sedar Senghor - Genese d`un imaginaire francophone de Jean-Michel Djian, Editura Gallimard (prefata : Abdou Diouf) si va fi vernisata o expozitie de fotografie "Leopold Sedar Senghor" (deschisa la MLR in perioada 20-30 septembrie 2006).

Evenimentele reprezinta un omagiu adus parintelui francofoniei si creatorului conceptului de negritudine, la sarbatorirea unui centenar de la nasterea sa.

Sursa: Institutul Cultural Roman

Recomandari