Trucuri pentru obtinerea entuziasmului

Trucuri pentru obtinerea entuziasmului
  calendar_month        
Vrei sa fii entuziast in fiecare zi si te intrebi daca si cum e posibil? Raspunsul este atat de simplu…! Si, in acelasi timp complex! Afla-l si … bucura-te de viata!

Armonia interioara

Cuvantul "entuziasm" provine din limba greaca unde en theos inseamna "in Dumnezeu". Ca este un ingredient esential al calitatii vietii, iti dai seama abia atunci cand iti lipseste. Plictiseala e un fel de moarte interioara si ai da orice pentru a-ti regasi bucuria de a trai.

Pentru aceasta trebuie sa fii in armonie cu tine insuti, cu sufletul tau, cu dorintele tale, cu visele tale, cu tot ceea ce te inconjoara. Armonia interioara presupune ca tot ceea ce gandesti sa fie in concordanta cu ceea ce faci, iar ceea ce iti doresti sa nu contravina altor lucruri pe care trebuie sa le faci.

Pe scurt, armonia interioara inseamna ca nu ai conflicte cu tine insuti, ca "vocea ta interioara" nu este contradictorie. Armonia interioara nu este o stare perpetua pe care o au doar unii norocosi, ci poate fi accesata de fiecare data cand o cauti cu suficienta consecventa.

ComunicareaIn cursurile de comunicare invatam sa ne concentram la felul in care ii convingem, ii motivam sau ii ascultam pe ceilalti. Invatam sa fim mai abili in folosirea limbajului, in negocieri, in conducerea oamenilor etc. Dar in tot acest timp suntem mai putin atenti la noi insine. Totusi, a comunica bine cu tine insuti este chiar mai important decat sa comunici bine cu cei din jur. Comunicarea cu sine este esentiala.

Primul lucru important pentru o buna comunicare cu tine este valabil si in comunicarea cu ceilalti: Sa iti pese! Este esential sa-ti pese de ceilalti pentru a comunica bine cu ei. La fel, este esential sa iti pese de tine insuti si sa te respecti pentru a-ti gasi armonia interioara si pentru a te bucura de viata.Dezvolatea personala

Ca sa fii tot timpul entuziast trebuie sa investesti in dezvoltarea ta personala. Cat timp iti acorzi pe zi pentru cresterea ta personala? Te-ai gandit ca aceasta poate fi cea mai profitabila investitie pe care o poti face intr-o viata? Te-ai gandit ca efectele acestui gest simplu se vor reflecta in toate domeniile vietii tale?

Asadar, vrei sa fii entuziast in fiecare zi? Primul pas este sa stai putin sa te gandesti ceea ce faci pentru tine in fiecare zi. Cat timp iti acorzi tie? Ce faci pentru a te relaxa? Esti curios sa faci noi descoperiri in jurul tau? Iti faci mici cadouri? Ai timp pentru distractie si prieteni? Faci ceea ce-ti place zi de zi? Cat cheltui pe zi pentru tine si dorintele tale?

Dupa ce raspunzi sincer la aceste intrebari, iti vei trasa singur elementele care te vor face fericit si entuziast in fiecare zi. De ce? Pentru ca astfel vei afla ceea ce sufletul tau isi doreste sa simta, ceea ce mintea ta isi doreste sa cunoasca si ceea ce trupul tau are nevoie pentru a fi sanatos si in forma.89221.jpg


Cai simple si eficiente

Acum, sa concretizam si mai mult conceptul de armonie interioara! Cu totii avem nevoie de cai simple si eficiente pentru a ne regasi entuziasmul. In unele momente o tehnica ar putea fi foarte eficienta, iar in alte momente ea ar putea sa dea gres. Dar una dintre caile cele mai eficiente de regasire a entuziasmului tine de abilitatea ta de a comunica eficient cu tine insuti. Mai exact, capacitatea de a asculta, influenta si armoniza vocile interioare.Pentru a fi entuziasti zi de zi avem nevoie sa "comunicam" cu glasul interior, sa intelegem carui scop ii serveste si sa-l ascultam, sa dam curs indemnurilor sale. De multe ori scopul lui este de a ne atrage atentia, de a ne feri de pericole, esec sau durere... Vei fi surprins de volumul dialogului tau interior (dupa unele studii, acesta este intre 300 si 600 de cuvinte pe minut).
Asculta-ti vocea interioara, urmeaza-o si vei fi entuziast! Totul depinde doar de tine!


Vino 18-20 aprilie 2008, la Sala Palatului, pentru a participa la BODY MIND & SPIRIT FESTIVAL - cea mai completa manifestare dedicata unui stil de viata in care calitatea vietii se celebreaza pe toate planurile: trup, minte si suflet!

Pentru detalii intra pe www.bodymindspiritfestival.ro.

Sursa: www.bodymindspiritmagazine.ro

Recomandari