Secret Santa 2022. Cum alegi cadouri pentru colegi si sefi?

Secret Santa 2022. Cum alegi cadouri pentru colegi si sefi?
  calendar_month       web risco.ro  
Secret Santa a devenit o traditie in multe companii din Romania. La fel ca alte obiceiuri importate din Occident, conceptul Secret Santa se bucura de popularitate printre angajati si este vazut de manageri ca o metoda buna pentru destinderea atmosferei de la birou, in prag de sarbatori. Totodata, este un mijloc de a stimula spiritul de echipa, de a lega prietenii si de a consolida relatiile profesionale. In aceasta perioada, goana dupa cadourile pentru Secret Santa a inceput, iar unele firme au desfasurat jocul mai devreme, avand in vedere ca urmeaza o luna de concedii. Totusi, desi Secret Santa are avantajul ca te focusezi pe cadoul pentru un singur coleg, uneori este dificil sa alegi, iar daca ai nimerit chiar seful, atunci misiunea nu este mereu usoara.

Regulile Secret Santa

Inainte de toate, pentru cei care inca nu au jucat Secret Santa la birou, facem cunoscute regulile. Conceptul provine din Occident, a fost adaptat in fiecare tara care l-a imprumutat, dar regula generala este urmatoarea: folosind biletele se noteaza numele tuturor colegilor si sefilor. Apoi se introduc intr-un bol, unde sunt amestecate si fiecare alege un biletel. Persoana al carei nume l-ai ales este cea careia trebuie sa-i faci un cadou. Astfel, nimeni nu va stii de la cine a primit cadoul, iar cel care cumpara cadoul va trebui sa incerce sa-si cunoasca mai bine colegul-destinatar. Darurile simbolice in general, pentru ca se stabileste aceeasi suma pentru toti participantii, sunt ulterior asezate cu biletele si fiecare isi ia cadoul cu numele sau. De obicei, Secret Santa se desfasoara in cadrul unei mici petreceri de final de an sau in cadrul unei sedinte informale.

Cum alegi cadouri pentru colegi si sefi?

Pentru ca bugetul este stabilit la nivel de grup, in primul rand trebuie sa faci un efort pentru a te incadra in suma. Creativitatea este un avantaj. Recomandarea este sa alegi ceva practic sau amuzant, potrivit cu personalitatea colegului caruia i-l vei darui. Iata cateva sugestii de cadouri pentru colegi:

Carti/ reviste/ agende – pentru ca urmeaza un concediu de sarbatori, o carte este un cadou potrivit. Cel care o primeste va avea timpul necesar pentru a o rasfoi. Important este sa te straduiesti sa alegi ceva ce i-ar placea. La fel si in cazul unei reviste dintr-un anumit domeniu care il/o pasioneaza. Daca nu iti cunosti colegul/a atat de bine, atunci poti opta pentru o agenda.

Cadouri personalizate- cu fotografii, mesaje haioase, cu o replica pentru care colegul este celebru la locul de munca, poti personaliza de la cani, tricouri, la obiecte de birotica. Astfel, te incadrezi usor in buget si oferi si ceva amuzant.
Citeste continuarea pe risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Analiza unui curriculum vitae
  • person

    "...impreuna putem realiza lucruri marete..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right