10 activitati de cuplu care inlocuiesc sexul in Saptamana Patimilor

10 activitati de cuplu care inlocuiesc sexul in Saptamana Patimilor
  calendar_month        
Saptamana Patimilor, cea mai sfanta perioada din an pentru crestini, inseamna comuniunea cu suferinta indurata de Isus Hristos pentru mantuirea oamenilor.

Prin urmare, credinciosii se lipsesc de placerile lumesti prin activitati de cuplu care inlocuiesc sexul si consuma alimente de origine vegetala, pentru purificarea fizica si sufleteasca.

Infranarea poftelor este cea mai puternica dovada de recunostinta pe care o poti aduce divinitatii, asadar orice efort in acest sens va avea un efect curativ, la nivel trupesc si mental.


Daca meniul poate fi adaptat cu usurinta postului crestin din preajma sarbatorii de Paste, sexul poate fi si el inlocuit cu activitati de cuplu care sa iti aduca satisfactie.

Saptamana Patimilor este cea mai importanta perioada pentru postit si un bun prilej de meditatie si redescoperire personala.

1. Planurile restante

Ai un ragaz sa te gandesti la toate planurile si sarcinile restante pe care le-ai neglijat in ultima vreme, ocupandu-te de rutina zilnica.

Seara, dupa cina, propune-i partenerului tau sa faceti curatenie in spatiile neordonate de ceva vreme.

2. Meditatia

Abstinenta favorizeaza instalarea beneficiilor pe care meditatia sau starea de reflexie le ofera din cand in cand. Petreceti cele 30 de minute dedicate de regula amorului facand o analiza interioara asupra starii voastre de fericire, virtutilor pe care le aveti sau va doriti sa le capatati, increderii reciproce si greselilor pe care vreti sa le indreptati pentru o relatie tot mai puternica.

3. Vechile hobby-uri

Inainte sa va cunoasteti, tu si partenerul tau aveati modalitatile preferate de a va petrece timpul liber. De cand nu ai mai avut ocazia sa te bucuri de o carte buna inainte de culcare? Jumatatea ta va relua cu placere pasiunea pentru machetism, pe care a ignorat-o de cand ati inceput o viata de familie.

4. Copilaria

Faceti impreuna o incursiune in timp si amintiti-va cat de mult va distrati jucand cu fratii si prietenii jocuri de societate, de carti sau de cultura generala.

5. Cursurile sportive

Iata un mod excelent de a elimina tensiunea fizica in post. Un curs de inot, de dans sau de aerobic in cuplu va aduce un suflu nou in viata voastra si va va obosi suficient pentru a va dori doar somn intre asternuturi.

6. Seara de povesti

Trimite copiii la culcare putin mai tarziu decat de obicei si organizeaza o seara de povesti in familie, in care fiecare dintre voi sa interpreteze un personaj din basmul ales.

7. Intalnirile romantice

De cand nu te-ai mai bucurat de o intalnire romantica alaturi de partenerul tau, precum cele din vremea in care v-ati cunoscut prima oara? Va fi la fel ca la primele intalniri, cand sexul nu intra in discutie, iar totul era invaluit in mister.

8. Gatitul in familie

O activitate consumatoare de timp si energie este gatitul in familie. Cauta retete de post delicioase si ajuta toti membrii familiei sa adere la spiritul sarbatorii de Paste, dand o mana de ajutor.

9. Seara de film

Saptamana Patimilor poate fi un bun prilej de a organiza cate o seara de film pe cinste, cu mult popcorn facut in casa si vizionarea tuturor noutatilor cinematografice pentru care nu ai timp niciodata.

10. Karaoke

O alta activitate placuta in cuplu este popularul karaoke, prin care va puteti distra pe cinste ascultand melodiile preferate si incercand sa le fredonati cat mai corect.Tu cu ce activitati de cuplu inlocuiesti sexul in Saptamana Mare? Povesteste-ne despre ele in sectiunea de comentarii!


Autor: A. Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Marea diferenta dintre femei si barbati
  • person

    "nu va luati dupa aparente.."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Merida Rosie
Shop Ele.rochevron_right